Faţă de cu un an în urmă

Primăria Suceava a strâns cu 10% mai puţini bani în vistieria municipală

> Dacă de la agenţii economici încasările de taxe şi impozite sunt cu aproape 40% mai mici, populaţia a făcut plăţi relativ egale cu cele de acum un an >Bugetul Sucevei pentru noul an va fi cu 15% sub cel din 2020, fiind apreciat drept unul de „maximă austeritate la cheltuielile de funcţionare”

Continuă tendinţa de scădere a încasărilor din taxe şi impozite locale, manifestată încă de la debutul anului 2021, a remarcat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava. „Din păcate, ceea ce spuneam la începutul anului se confirmă” a declarat şeful executivului local sucevean, relevând că în primele 25 de zile ale noului an fiscal-bugetar intrările în puşculiţa municipală sunt la nivelul de 90,07% din cel înregistrat în aceeaşi perioadă din anul 2020.

La casieriile Primăriei s-au înghesuit mai ales locuitorii reşedinţei de judeţ, care şi-au onorat obligaţiile în proporţie asemănătoare, plăţile fiind, totuşi, la 98,19% din cele ale anului precedent. În schimb, agenţii economici au achitat cu 39,05% mai puţin din taxele şi impozitele care le sunt puse în sarcină, potrivit reglementărilor legale. „Avem în primele 25 de zile ale anului 2021 încasări cu 10% mai mici faţă de anul 2020. Tocmai de aceea, pentru acest an vom avea un buget de maximă austeritate la cheltuielile de funcţionare” reliefează Ion Lungu. De regulă, în primul trimestru intrările din surse locale în vistieria municipală sunt mai consistente decât în restul anului. Aceasta deoarece contribuabilii vor să profite de bonificaţiile de 10% acordate persoanelor fizice şi persoanelor juridice care îşi onorează anticipat, în integralitate, până pe 31 martie, impozitul pe clădiri, impozitul pe teren şi taxa pe autoturisme. De precizat este că în aceste zile se lucrează intens la fundamentarea proiectului bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2021. Potrivit şefului executivului, acesta va putea fi dat gata într-o săptămână. Atât pe partea de venituri, cât şi pe cea de cheltuieli, bugetul Sucevei este apreciat a fi la 85% din cel din anul 2020. „Va fi un buget al dezvoltării, în ceea ce priveşte cheltuielile de investiţii, care vor merge până la 50% din buget. Aici luăm în considerare atât pe cele cu fonduri europene, cât şi pe cele din fonduri proprii ale municipalităţii” subliniază Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: