Vaccinarea contra Covid-19

Persoanele înscrise pentru prima doză până la 11 februarie sunt reprogramate

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, medicul Dinu Florin Sădeanu, a informat miercuri, într-un comunicat de presă, că începând de joi, 28 ianuarie, persoanele care deservesc activităţi esenţiale şi care au fost programate la vaccinarea împotriva Covid-19 pentru doza întâi în intervalul 28 ianuarie – 11 februarie a.c. se reprogramează cu 10 zile mai târziu, în aceleaşi centre de vaccinare, în ordinea programării iniţiale şi la aceeaşi oră.

Sădeanu a reamintit că în urma declaraţiilor de presă susţinute în cursul zilei de marţi, 26 ianuarie, de preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2 (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă, vicepreşedintele CNCAV, Andrei Baciu, directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, Adriana Pistol, şi dr. Călin Alexandru, din cadrul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, începând de joi, 28 ianuarie, persoanele care deservesc activităţi esenţiale şi care au fost programate la vaccinarea împotriva Covid-19 pentru doza întâi în intervalul 28 ianuarie – 11 februarie se reprogramează cu 10 zile mai târziu, în aceleaşi centre de vaccinare, în ordinea programării iniţiale şi la aceeaşi oră.

Beneficiarii vor fi informaţi despre noile date prin e-mail şi SMS

„Astfel, persoanele care se încadrează în categoria menţionată şi care erau programate pentru doza unu de vaccin împotriva Covid-19 în data de 28 ianuarie se vor prezenta la centrul de vaccinare în data de 8 februarie. Fac excepţie de la reprogramare persoanele care deservesc activităţi esenţiale, dar care fie au peste 65 de ani, fie sunt regăsite în baza de date a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate ca suferinde de boli cronice” a precizat Sădeanu.

El a menţionat că selectarea persoanelor şi reprogramarea se face automat de CNCAV, împreună cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, iar beneficiarii vor fi informaţi cu privire la noile date prin e-mail şi SMS.

„De asemenea, noile programări sunt disponibile în conturile deschise pe Platforma naţională de programare cu privire la vaccinarea împotriva Covid-19 #Rovaccinare, sens în care recomandăm consultarea periodică a acesteia de către utilizatorii desemnaţi de persoanele juridice sau de către beneficiari”, a mai informat, în comunicat, directorul executiv al DSP Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: