Sucevenii racordaţi la sistemul centralizat de termoficare nu vor plăti mai mult pentru gigacalorie

> După o scădere de aproape 20% a tarifului de producere a energiei şi o creştere nesemnificativă a celui de transport, pentru populaţie preţul rămâne neschimbat > Reducerea până la 205,54 de lei pe gigacalorie a subvenţiei suportate de autorităţile sucevene va permite economii de 3,25 de milioane de lei la bugetul local

Tariful pentru transportul, distribuirea şi furnizarea energiei termice de către firma Thermonet Suceava creşte de la 207 lei pe gigacalorie, la 215,10 lei pe gigacalorie.

Declaraţia aparţine primarului Ion Lungu, care reaminteşte că, în schimb, în luna decembrie 2020, Autoritatea Naţională pentru Reglementare în domeniul Energiei Electrice (ANRE) a decis ca preţul energiei termice livrate la gardul centralei în cogenerare pe biomasă a Bioenergy Suceava să fie diminuat de la 196,51 de lei pe gigacalorie la 159,30 de lei gigacalorie, respectiv cu 19,6%.

„Dacă preţul energiei termice s-a micşorat pe partea de producţie, pe partea de transport şi distribuţie are o creştere nesemnificativă” a remarcat ieri şeful municipalităţii sucevene. Lungu subliniază că, urmare a celor două modificări de tarife, preţul total al energiei termice din sistemul centralizat de termoficare din municipiul Suceava scade de la 480,18 de lei pe gigacalorie, la 445,54 de lei pe gigacalorie. Măsura va permite înregistrarea de economii la bugetul local, deoarece în loc de 240,18 lei pe gigacalorie, reprezentând subvenţie achitată până în prezent, aceasta se va reduce la 205,54 lei pe gigacalorie. Însă, conform şefului municipalităţii, important este că pentru populaţie preţul energiei termice rămâne neschimbat, cel de 240 de lei pe gigacalorie.

„Toate acestea ne vor permite să economisim cu subvenţia la energia termică o sumă de 3,25 de milioane de lei. Este corect să fie aşa, deoarece subvenţia o plăteşte întreaga populaţie, inclusiv cei care nu sunt la sistemul centralizat de termoficare” a punctat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei:

Niciun articol găsit.