Primăria Suceava poate lucra şi cu jumătate din personalul actual

> Cu toate acestea, primarul Ion Lungu nu vrea să se dispenseze de salariaţi: „Le vom găsi de treabă”

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că în acest an bugetul va fi de austeritate în ceea ce priveşte cheltuielile de funcţionare ale Primăriei Suceava. Dar a precizat că nu are în vedere concedierea unor salariaţi.

„Am făcut o declaraţie anul trecut, că Primăria poate lucra la fel de bine şi cu jumătate de personal. O spun şi azi la fel. Eu vin din mediul privat şi ştiu cum se pun problemele acolo” a spus Ion Lungu.

Primarul a subliniat că în această perioadă sunt mai multe condiţionări, cum ar fi limitarea angajărilor doar pentru cazuri excepţionale, să nu mai fie crescut fondul de salarii şi să fie redistribuiţi salariaţii care nu au ocupare suficientă în domenii precum fonduri europene sau altele, cum e serviciul de asfaltări proprii.

„Este loc. De ce să fim nesinceri cu noi? Este loc. Gradul de ocupare nu este de sută la sută la toţi salariaţii” a spus Ion Lungu.

El a arătat că nu sunt ocupate toate posturile din Primăria Suceava, fiind libere 82 de poziţii, dar a subliniat că doreşte să întărească în primul rând serviciul de proiecte cu finanţare europeană, pentru că de acolo vor fi atrase fondurile importante pentru oraş.

Primarul a recunoscut că este „lejeritate” în domeniul public şi că este loc unde să se mai redistribuie salariaţi.

„Nu sunt de acord să dai oamenii afară, dar sunt de acord să le găsim grad de încărcare, de ocupare” a conchis Ion Lungu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: