Preşedintele CJ Gheorghe Flutur a avut întâlniri cu mai mulţi miniştri pentru asigurarea finanţării unor investiţii din judeţ

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, s-a întâlnit în cursul zilei de luni cu mai mulţi miniştri, pentru a susţine proiectele necesare judeţului Suceava la conturarea Legii bugetului de stat pentru anul 2021.

Preşedintele CJ a declarat că a avut o întâlnire la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei cu ministrul Cseke Attila, arătând că a depus din nou documentaţia de solicitare şi susţinere a construirii spitalului de copii şi a unui spital de boli infecţioase la Suceava, precum şi cu privire la un pasaj subteran care să lege pavilioanele spitalului vechi de spitalul nou. El a reamintit că pentru construirea celor două noi spitale a depus încă de anul trecut documentaţia la Compania Naţională de Investiţii (CNI).

Totodată, preşedintele CJ a spus că a discutat şi despre memorandumul pentru investiţia de la Tabăra Bucşoaia, precizând că Ministerul Tineretului şi Sportului a preluat de la oraşul Frasin terenul şi construcţiile vechi şi a depus deja un proiect pentru construcţia de noi pavilioane, modernizarea celor vechi şi realizarea unei baze sportive.

„Tot aici am readus în atenţie necesitatea realizării sălii polivalente din municipiul Suceava, o investiţie de care sucevenii au foarte mare nevoie, dar care a tot fost amânată” a spus Flutur.

Şeful administrației judeţene a avut la Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor o întrevedere cu ministrul Barna Tanczos, căruia i-a propus şi care şi-a arătat disponibilitatea pentru înfiinţarea şi derularea unui program pentru împădurirea terenurilor degradate, care ar putea să se desfăşoare în cadrul unui parteneriat al Consiliului Judeţean cu primăriile din judeţul Suceava care au astfel de terenuri.

Preşedintele Flutur a prezentat modelul unui proiect similar care s-a desfăşurat în judeţul Suceava în perioada 2008-2012, când s-a reuşit să împădurirea a câteva sute de hectare de terenuri degradate.

„Am avut o întâlnire la Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene cu domnul ministru Cristian Ghinea, împreună cu dl senator USR-PLUS George Mîndruţă, ocazie cu care am solicitat şi am adus argumente pentru finanţarea din fonduri europene a autostrăzii A7 Bucureşti – Suceava – Siret, a autostrăzii A8 Iaşi – Târgu Mureş şi a centurilor pentru mai multe oraşe şi municipii din judeţul Suceava” a declarat Gheorghe Flutur.

El a depus şi un memoriu în vederea finanţării cu fonduri europene a unor proiecte de tipul „poli de dezvoltare turistică”, aşa cum este asocierea dintre Consiliul Judeţean Suceava cu localităţi din judeţ – staţiuni turistice de interes naţional, prin care se doreşte accesarea de fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii în turism.

„Am în vedere dezvoltarea infrastructurii de căi ferate, introducerea de trenuri pentru turişti sau punerea în valoare a unor obiective cu un potenţial turistic însemnat: Salina Cacica, Tabăra Bucşoaia, Herghelia Lucina, Hipodromul Rădăuţi, aerodromurile de la Floreni şi Frătăuţii Vechi” a spus Flutur.

În ceea ce priveşte atragerea de fonduri europene prin viitoarele programe „Green Deal” pe mediu, preşedintele Flutur i-a prezentat ministrului Ghinea ideea unui proiect de reconversie a zonelor miniere şi transformarea lor în zone de interes turistic pornind cu reabilitarea ecologică a zonelor cu mediul afectat, exemplificând cu zone din judeţul Suceava care se pretează, precum Leşul Ursului, Iacobeni, Fundu Moldovei, Crucea şi Călimani. Tot în cadrul acestui tip de programe de mediu, Gheorghe Flutur i-a sugerat ministrului să aibă în vedere finanţarea unor parcări acoperite cu vegetaţie.

Preşedintele CJ Suceava Gheorghe Flutur a anunţat că urmează să se întâlnească în zilele următoare şi cu alţi miniştri. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: