Centrele de vaccinare din Suceava nu vor fi deschise mai repede de prima decadă a lunii februarie

>„În măsura în care sunt autorizate de Institutul Naţional de Sănătate Publică, vor putea să fie funcţionale, se va putea vaccina în aceste centre” a declarat ieri primarul Ion Lungu > Edilul-şef speră în menţinerea Sucevei în scenariul galben, Primăria fiind pregătită pentru reluarea cursurilor în sistem hibrid

„Suntem la un pas de a ajunge, din nou, în scenariul roşu” a pus în vedere Ion Lungu, şeful executivului municipal din Suceava, făcând apel la locuitorii reşedinţei de judeţ să continue să poarte masca de protecţie, să respecte regulile de igienă personală şi să păstreze distanţarea fizică.

Ion Lungu a reliefat că altă soluţie nu există, ieri, în municipiul Suceava incidenţa cazurilor noi de infectare cu noul coronavirus fiind de 2,83 la mia de locuitori, inclusiv cu focarele de boală, respectiv de 2,78 la o mie de locuitori, fără cazurile din focare. Edilul-şef a ţinut să arate că Primăria a amenajat 5 centre de vaccinare Covid-19, acestea fiind autorizate de Direcţia de Sănătate Publică, iar solicitarea pentru deschiderea efectivă a fost înaintată la Institutul Naţional de Sănătate Publică.

„Dar nu avem un răspuns de acolo. Aşa cum se cunoaşte, având în vedere că nu au venit toate dozele de vaccin, aceste centre nu vor fi deschise, probabil, mai repede de prima decadă a lunii februarie. Noi suntem pregătiţi, iar în măsura în care sunt autorizate de Institutul Naţional de Sănătate Publică, vor putea să fie funcţionale, se va putea vaccina în aceste centre” a accentuat edilul-şef.

Lungu a mai dat asigurări că Primăria este pregătită pentru reluarea, pe 8 februarie, a cursurilor din învăţământul preuniversitar de stat.

„Este important să ne menţinem în scenariul galben, pentru a putea deschide şcolile în sistem hibrid. Este obligatoriu să vină cei din clasele primare, precum şi din anii terminali, respectiv din clasele a VIII-a şi a XII-a. Vom sta în contact şi vom avea în vedere ce se întâmplă, în funcţie de evoluţia infecţiei cu coronavirus în oraşul nostru. Mai ales că, aşa după cum se ştie, s-a descoperit tulpina nouă şi în municipiul Suceava” a explicat ieri Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: