Camion de 60.000 euro, confiscat pentru transport ilegal de material lemnos

Sancţiuni dure aplicate de poliţiştii suceveni în cazul unui transport ilegal de masă lemnoasă, depistat în dimineaţa de 24 ianuarie, pe raza localităţii Vadu Moldovei.

Ansamblul rutier era condus de către un bărbat de 49 de ani, din Vama, iar avizul a fost emis de o societate comercială din aceeaşi localitate (SC N.P.U. SRL), cu destinaţia localitatea Măgurele, judeţul Ilfov. Potrivit aceluiaşi document, în vehicul ar fi trebuit să fie un volum total de 46,86 mc (pe sortimente – cherestea 23,20 mc; dulapi 9,24 mc; grinzi 14,42 mc).

Poliţiştii au observat o disproporţie vădită între volumul de cherestea specificat în avizul de însoţire şi cel din vehicul.

Inventarierea a arătat că, de fapt, bărbatul din Vama transporta un volum total de 58,90 mc cherestele (pe sortimente – cherestea 24,61 mc; dulapi 13,68 mc; grinzi 20,61 mc). Astfel, volumul transportat în plus, fără aviz din care să rezulte provenienţa legală, era de 12,04 mc.

Prin urmare, volumul menţionat a fost confiscat, la fel şi ansamblul rutier (cap tractor marca Volvo şi semiremorca marca Koegel), în valoare de aproximativ 60.000 de euro. Pe lângă asta, poliţiştii au întocmit dosar penal privind infracţiunile „transport cu orice mijloace de transport a materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoţite de documente specifice de transport”, „fals în înscrisuri sub semnătură private” şi „uz de fals”. (N.B.)

 

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI