Precizări ale DSP Suceava privind cazul de infectare cu tulpina britanică a Covid-19

Suceveanul infectat a fost în contact doar cu membrii familiei, toţi fiind plasaţi în carantină

DSP Suceava a oferit, ieri, informaţii privind primul caz din Suceava de infectare cu tulpina britanică a Covid-19, caz raportat luni de cercetătorii USV.

Astfel, potrivit DSP, este vorba despre un sucevean de 39 ani, care în data de 5 ianuarie a revenit în ţară cu maşina personală din Marea Britanie. La intrare în ţară, el a fost plasat în carantină împreună cu soţia şi cei trei copii ai lor.

Peste câteva zile, în data de 9 ianuarie, bărbatul a simţit primele simptome de Covid-19 şi a mers la Spitalul Municipal Rădăuţi, unde a fost testat rapid şi investigat radiologic.

În aceste condiţii, el a fost dirijat la Spitalul Judeţean Suceava, unde a fost testat RT-PCR în data de 13 ianuarie, iar peste o zi o probă a fost trimisă la Institutul Cantacuzino, pentru secvenţiere genetică, rezultatul confirmând prezenţa unei tulpini de SARS-Cov-2/B.1.1.7.

Sursa citată arată că bărbatul s-a externat la cerere în data de 22 ianuarie, după o evoluţie lentă, dar favorabilă. Peste două zile însă, bărbatul a fost reinternat la SJU Suceava, pentru tratamentul unei alte boli.

Drept urmare, bărbatul a intrat în contact cu mai multe persoane. Potrivit anchetei DSP din 12 ianuarie, au existat patru contacţi familiali care au primit decizii de carantină la domiciliu, 14 zile, ei fiind urmăriţi clinic de medicul de familie şi având uşoare simptome care s-au remis sub tratamentul recomandat, cu evoluţie clinică favorabilă. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: