Regizorul lui „The Fast and the Furious”, acuzat de abuz sexual

Asia Argento formulează din nou acuzaţii de abuzuri sexuale împotriva regizorului Rob Cohen, care a semnat filmul „The Fast and the Furious”. Argento, actriţă şi regizoare italiană – una dintre cele mai puternice voci împotriva hărţuirii sexuale şi una dintre primele acuzatoare ale lui Harvey Weinstein, mogulul media intrat în dizgraţie – a confirmat, pentru Variety, acuzaţiile pe care le-a formulat în timpul weekendului într-un interviu cu ziarul italian Il Corriere della Sera şi cu alte publicaţii italiene.

„E prima dată când fac referire la Cohen”, declara Argento pentru Milan Daily. „M-a abuzat, m-a pus să beau GHB (Gammahydroxybutyric acid, un anestezic – n.red), avea o sticlă cu aşa ceva”, a declarat actriţa, referindu-se la substanţa care a fost folosită de-a lungul timpului pentru violuri la prima întâlnire, notează Variety.

„La momentul respectiv nu ştiam ce anume era. M-am trezit dimineaţa, goală, la el în pat”, relata Argento. Actriţa a mai susţinut că violul a avut loc în timpul filmărilor la producţia XXX, în care juca alături de Vin Diesel şi Samuel L. Jackson.

Argento a relatat că nu a formulat acuzaţii mai devreme la adresa lui Cohen din mai multe motive. Ea a susţinut că iniţial nu a fost sigură de ce i s-a întâmplat după ce a fost drogată. „Am descoperit mai târziu, vorbind cu o prietenă care mi-a explicat ce anume produce această substanţă (GHB)”, susţine         ea. Atunci când a realizat ceea ce s-a întâmplat, Argento susţine că „am vrut să nu mai creez un alt scandal”, notând, totuşi, că „de când două femei, inclusiv fiica lui, au depus mărturie contra lui Cohen” a decis şi ea să iasă în public cu acuzaţii.

Regizorul nu a răspuns la solicitările Variety de a comenta ştirea. Un reprezentant al regizorului, însă, a negat afirmaţiile: „Dl Cohen neagă categoric acuzaţiile de viol ale Asiei Argento, care sunt absolut false. Atunci când au lucrat împreună au avut o relaţie de lucru excelentă şi Mr. Cohen a considerat-o prietenă, aşadar această prezumţie plasată în 2002 este halucinantă, mai ales considerând ceea ce s-a spus şi despre ea însăşi în ultimii ani”.

Argento, o figură vizibilă în mişcarea #MeToo din 2017, atunci când l-a acuzat deschis pe magnatul media Harvey Weinstein de viol în articolul din The New Yorker al lui Ronan Farrow, a fost acuzată ea însăşi de abuz sexual, în 2018, de actorul american Jimmy Bennett, într-un caz care a fost închis după ce partenerul acum defunct al actriţei, Anthony Bourdain, i-a plătit lui Bennett 380.000 de dolari, deşi Argento a negat acuzaţiile.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: