În 2020

Peste 270 de noi cazuri de copii din judeţ încadraţi într-un grad de handicap

Comisia pentru protecţia drepturilor copilului Suceava a analizat, pe durata anului trecut, 2.741 de cazuri de încadrare într-un grad de handicap, pentru aceasta fiind nevoie de 23 de şedinţe ordinare şi 11 şedinţe extraordinare.

Potrivit unei informări a structurii care funcţionează pe lângă Consiliul Judeţean, pe durata anului 2020 au fost eliberate 1.787 de certificate de încadrare a copiilor în diferite grade de handicap, 274 dintre acestea fiind cazuri noi. Din totalul amintit, pe durata anului trecut, 820 de copii au fost încadraţi în grad de handicap grav, 611 în grad de handicap accentuat, 336 în grad de handicap mediu, iar 20 în grad de handicap uşor.

Conform informării menţionate, Comisia pentru protecţia drepturilor copilului a adoptat, printre altele, 7 hotărâri de admitere în sistemul de protecţie, 257 de hotărâri de menţinere în sistemul de protecţie şi 35 de înlocuiri ale măsurilor anterioare cu câte o altă măsură. În acest din urmă caz s-au făcut înlocuiri ale plasamentelor la asistenţi maternali profesionişti cu plasamente în sistem rezidenţial, precum şi invers, dar şi înlocuiri de plasamente la asistenţii maternali profesionişti cu altele către familii extinse sau către familii fără vreun grad de rudenie cu copiii respectivi. De asemenea, au fost dispuse şi 157 de măsuri de încetare a măsurii speciale de protejare.

În cadrul şedinţelor Comisiei a fost luat în discuţie şi cazul unui minor care a săvârşit fapte penale, dar care nu a răspuns în faţa instanţei, pentru acesta fiind dispusă „măsura instituirii supravegherii specializate în familia naturală”.

Comisia pentru protecţia drepturilor copilului funcţionează în cadrul Consiliului Judeţean, având atribuţii în ceea ce priveşte stabilirea măsurilor de protejarea specială a copiilor; menţinerea măsurilor pentru tinerii care au dobândit capacitate deplină de exerciţiu şi au beneficiat de o măsură de protejare specială; eliberarea sau, după caz, reînnoirea, suspendarea sau retragerea atestatului de asistent maternal; revocarea sau, după caz, înlocuirea măsurii de protejare socială stabilită; stabilirea încadrării copiilor cu dizabilităţi în grad de handicap şi eliberarea certificatului de încadrare aferent. Comisia are 7 membri şi este condusă de secretarul judeţului, Petru Tănasă.  

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: