Incendiu devastator în comuna Ulma

Un incendiu devastator a prefăcut în scrum o gospodărie din satul Costileva de Sus, comuna Ulma. Deşi aceasta nu a putut fi salvată, pompierii militari şi voluntari din comună au reuşit să stopeze propagarea focului spre pădure, după o intervenţie extrem de grea.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, lt. Alin Găleată, incendiul a fost anunţat luni, în jurul orei 22. Astfel, pompierii militari de la subunităţile din Vicovu de Sus şi din Rădăuţi au intervenit pentru localizarea şi lichidarea focului.

Gospodăria se afla însă într-o zonă cu drum neamenajat şi pante neaccesibile autospecialelor cu apă şi spumă. Prin urmare, pompierii militari au urcat pe jos aproximativ 3 km până la locul incendiului şi au trecut la localizarea flăcărilor cu mijloace de primă intervenţie (lopeţi, zăpadă, pământ).

În acele momente, deja ardeau generalizat casa de locuit, bucătăria de vară, şura şi alte anexe, în majoritate din lemn, dispuse pe o suprafaţă totală de aproximativ 300 mp. De asemenea, exista pericolul de propagare a flăcărilor la un fânar, la un garaj şi la fondul forestier, aflate în imediata apropiere.

Ulterior, o autospecială de capacitate mică (500 litri de apă), având dimensiuni reduse, a reuşit să ajungă la locul intervenţiei. De asemenea, mai mulţi voluntari din comună şi un utilaj TAF au sosit în sprijinul militarilor, în efortul de a lichida incendiul. Intervenţia a fost deosebit de dificilă, de durată îndelungată, realizată la temperaturi scăzute şi cu efort fizic solicitat la maximum, a menţionat sursa citată.

Alin Găleată a precizat că deşi construcţiile din lemn cuprinse de flăcări, cu bunurile aferente, nu au mai putut fi salvate, pompierii militari şi voluntarii aflaţi la faţa locului, în urma efortului comun susţinut, au reuşit să salveze fânarul, garajul, dar şi fondul forestier aflate foarte aproape de locul focarului.

Incendiul a izbucnit din cauza efectului termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: