Ion Lungu:

În 5 ani vom avea autostradă la Suceava, autostrada A 7

> Este la fel de necesară şi o autostradă care să ne lege de partea de vest a ţării. Fără aceste autostrăzi nu vom avea posibilitatea să creăm foarte multe locuri de muncă

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat la News Bucovina că, în termen de 5 ani, Suceava va avea autostradă, aceasta fiind autostrada A 7 Siret – Suceava – Bucureşti, arătând că pentru dezvoltarea economică sunt necesare autostrăzile care să lege Suceava de Capitală şi de vestul ţării.

„Indiferent ce am face noi aici, indiferent cine va fi primar, preşedinte de consiliu judeţean, atâta timp cât nu vom avea autostrăzi nu vom avea posibilitatea să creăm foarte multe locuri de muncă” a precizat Lungu.

El a arătat că, din experienţa pe care o are, dar şi din experienţa celorlalte oraşe, în special din Ardeal, cum sunt Cluj-Napoca, Oradea, Arad, Timişoara, care sunt la 10 sau 2 km, autostrăzile aduc investitori.

„Autostrăzile aduc investitori. De aceea este salutară iniţiativa preşedintelui Flutur, care se zbate din acest punct de vedere. Eu, ca primar, fac ce pot. Am solicitat întotdeauna la nivelul cel mai înalt, de Preşedinţie, la nivel de Guvern, să se facă aceste autostrăzi” a declarat Lungu.

El a subliniat că indiferent ce fac autorităţile locale şi judeţene la Suceava, dacă nu vor fi aceste autostrăzi, nu vor veni investitori.

„Am spus-o şi o repet, pentru că am lucrat şi în domeniul afacerilor. Atunci când ai o întâlnire cu oameni de afaceri şi te întreabă unde este Suceava în raport cu Capitala spui: La 450 km. Te întreabă: Aveţi autostradă? Nu! Jumătate din discuţie s-a terminat acolo. Avem noroc cu aeroportul modernizat, pentru că altfel am avea o adevărată problemă” a spus Lungu.

Edilul-şef a arătat că traseul autostrăzii A 7 trebuie să treacă pe lângă aglomerările urbane, pe la Fălticeni şi Suceava.

„Dacă trece autostrada pe lângă Fălticeni şi Suceava, este posibil ca rutele ocolitoare să nu mai fie necesare, pentru că pe acolo trece şi traseul acestei autostrăzi care iese pe la aeroport şi merge mai departe spre Siret” a spus primarul, care a respins teorii potrivit cărora traseul propus nu este unul fezabil.

El susţine că traseul autostrăzii trebuie să treacă pe lângă aglomerările urbane mari, să creeze dezvoltare, să creeze locuri de muncă.

„Este şi al doilea proiect, Autostrada Nordului, unde este dată şi lege, dar încă nu este la finanţare. Eu sper să-i vină rândul”, a continuat Ion Lungu, care a reiterat că rolul acestor autostrăzi este de a crea locuri de muncă.

Primarul a menţionat că Suceava a avut un avantaj, mai demult, când era cap de pod cu spaţiul ex-sovietic, atunci când lucrurile mergeau într-o direcţie bună cu Ucraina. Dar acum, din cauza situaţiei incerte „de acolo”, Suceava a rămas practic izolată.

Avantajele autostrăzii A 7: sunt bani şi nu trece pe teren accidentat

„Eu am convingerea că în următorii 5 ani de zile vom avea autostradă la Suceava. Autostrada A 7. Autostrada A 7 se poate face foarte uşor. Aşa cum aţi văzut, este prinsă în strategia Programului de Redresare şi Rezilienţă pe poziţia a treia. Sunt bani europeni. A confirmat Uniunea Europeană că sunt bani. Are două avantaje: sunt bani şi nu trece pe teren accidentat. Sunt toate şansele ca în următorii 5 ani de zile să avem această autostradă la Suceava” a spus Lungu.

El a subliniat că la fel de necesară este şi o autostradă care să lege Suceava de partea de vest a ţării.

Ion Lungu a spus că, între timp, autorităţile locale şi judeţene îşi fac datoria şi au pregătit parcul industrial de la aeroport (care, din cauza pandemiei, nu este funcţional), iar municipalitatea mai intenţionează să pregătească un parc industrial pe terenul de la Termica.

„Noi, ca Primărie, am făcut tot ce a fost posibil. Noi, municipiul Suceava, mergem într-o direcţie bună, suntem un oraş verde, cu o centrală pe biomasă şi vrem să depunem prin PNRR un proiect de 35 de milioane de euro pentru reabilitarea sistemului de furnizare şi distribuţie, ceea ce înseamnă că vom avea un sistem civilizat de încălzire” a mai spus Lungu.

Primarul a amintit că Suceava este primul oraş din România care are transport electric sută la sută. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: