Dan Ioan Cuşnir:

Din cele 6 centre de vaccinare împotriva Covid-19 anunţate de Primăria Suceava funcţionează doar cel de la SJU

Preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Suceava, consilierul local Dan Ioan Cuşnir, a atras atenţia, luni, că în urmă cu două săptămâni conducerea Primăriei Suceava a anunţat organizarea a 6 centre de vaccinare în municipiu, dar în fapt funcţionează doar centrul de vaccinare de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava, arătând că şi prin acest mod de acţiune scade încrederea populaţiei în cei care coordonează campania de vaccinare.

Vă prezentăm comunicatul semnat de liderul PSD Suceava, Dan Ioan Cuşnir. (N.B.)

Ne întrebăm de ce mulţi dintre cetăţenii acestei ţări şi, bineînţeles, ai acestui oraş nu au încredere în campania de vaccinare şi ezită să se pronunţe cu privire la acest aspect. Un posibil răspuns ar putea fi şi faptul că oamenii şi-au pierdut încrederea în cei care coordonează această campanie şi care, implicit, comunică oficial pe marginea acestui subiect, adică politicienii.

Unul dintre cei cu pretenţii de mare politician versat şi cu viziuni de mare comunicator este şi viceprimarul Sucevei, Lucian Harşovschi. Trecând peste scuza tinereţii, acesta nu face altceva decât să repete greşelile celor pe care i-a urmat în această funcţie, crezând că dacă face acelaşi lucru, dar cu mai multă aşa-zisă măiestrie, lucrurile vor ieşi mult mai bine. În loc să profite de şansa pe care sucevenii i-au acordat-o prin vot şi să demonstreze că poate fi un bun succesor la tron (astfel cum i-a promis Măria Sa, Ion Lungu), Lucian Harşovschi se încurcă în propriile mărunţişuri logice.

Viceprimarul Harşovschi anunţa încă pe data de 11 ianuarie că Primăria Sucevei este pregătită pentru valul 2 de vaccinare cu 6 centre de vaccinare, dintre care 4 sunt amplasate în sălile de sport ale unor şcoli. Şi acest anunţ, ca şi multe altele din activitatea acestui domn, părea că a fost făcut de cineva care urmează să salveze planeta şi nu de cineva care îşi îndeplineşte obligaţiile pe care această funcţie le implică şi pentru care este plătit din banii sucevenilor. Dar, surpriză, salvarea planetei se amână, pentru că acelaşi viceprimar revine în faţa Consiliului Local al Sucevei şi cere abia în data de 18 februarie acceptul pentru schimbarea destinaţiei sălilor de sport în săli pentru vaccinare. Astăzi, la peste două săptămâni de la marele anunţ al viceprimarului, suntem din nou într-o situaţie de impotenţă administrativă, motivarea acestuia fiind rănită rău în logica elementară.

Trebuie să reţinem că după această procedură urmează faza autorizărilor de rigoare a acestor centre de vaccinare, fapt care iarăşi implică timp. Concluzia este că din cele 6 centre anunţate cu mare pompă, în fapt funcţionează în momentul de faţă doar unul singur, respectiv cel de la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

Restul e doar o dorinţă fără viziune a Primăriei, este doar o comunicare lipsită de minimul respect pentru adevăr şi pentru reguli. Înţelegem jocul politic, cum de 16 ani înţelegem faptul că actuala echipă managerială a Primăriei nu găseşte calea spre dezvoltarea oraşului şi spre eficientizarea actului administrativ. Dar să revii iarăşi cu aceeaşi atitudine superficială chiar şi în cazul acestei probleme serioase, cum este cea a vaccinării populaţiei, este deja prea mult şi prea dureros.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: