Partenerii din trafic

Există câteva reguli de circulaţie de pe vremea lui Menumorut. Un cerc roşu cu o dungă albă la mijloc, adică sens interzis, şi un cerc albastru cu o săgeată albă, adică drum cu sens unic. La noi la Suceava există „jmecheri” care nu le bagă în seamă sub nicio formă.

Sunt de asemenea şoferi care nu ar încetini o secundă în apropierea trecerilor de pietoni, deşi te văd de departe că stai pe bordură. Or fi crezând probabil că eşti stâlp şi aştepţi să apară un câine.

De cealaltă parte, sunt oameni care se avântă pe zebră cu telefonul la ureche, după care o trec alene. Asta până unul din băieţii de la volan va pune o frână bruscă şi celularul de sute de euro va lua contact cu asfaltul.

Cum Suceava este un oraş mic, dar cu o mulţime de autovehicule, s-a hotărât ca persoanele care parchează în anumite locuri să plătească. Sunt inşi la noi în oraş, cu maşini de peste zece mii de euro, care se învârt minute în şir să găsească un loc gratis, în loc să achite 2 lei pe oră, la fel cum sunt persoane cu salarii de peste 7.000 de lei, să zicem, care zgârie cu unghiile biroul după ce iau tichetele de masă.

Cei mai interesanţi parteneri din trafic din Suceava se află în gară. Când te dai jos din tren la 4 dimineaţa după un drum de mai multe ore şi eşti rupt de oboseală şi cocoşat de bagaje te îndrepţi spre staţia de taxi. Acolo te întâmpină un plăvan care vrea să afle, intempestiv, unde vrei să mergi. Tu îi răspunzi că în oraş, iar el te refuză brusc. Ne-am întrebat de-a lungul timpului ce-şi închipuie tipul, că toţi cei care se dau jos din tren vor să meargă la Nisipitu, la Gura Haitii sau Moţca? Dacă din tren va coborî într-o zi un văr de-al doilea al lui Moroşanu, care să-i facă o strungă la dinţi ca ecluza de la Agigea în zi de trafic intens?

Sănătate şi drumuri bune!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: