Modernizarea unor drumuri judeţene, în atenţia plenului CJ Suceava

> Este vorba despre Văleni – Stânişoara – Iesle – limită judeţul Neamţ, Câmpulung Moldovenesc– Gemenea şi Panaci – Bilbor

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat vineri, că în şedinţa deliberativului din 29 ianuarie va propune plenului aprobarea finanţării modernizării drumurilor judeţene Văleni – Stânişoara – Iesle – limită judeţul Neamţ, Câmpulung Moldovenesc – Gemenea şi Panaci – Bilbor.

„Continuăm seria proiectelor curajoase de dezvoltare a infrastructurii judeţului Suceava. Vorbim de investiţii importante pentru dezvoltarea socio-economică a judeţului Suceava, în general, şi a turismului, în special. Vom continua, de asemenea, promovarea consistentă a brandului Bucovina” a spus Gheorghe Flutur.

El a arătat că în cazul reabilitării DJ 209B, Văleni – Stânişoara – Iesle – limită judeţul Neamţ, CJ derulează un contract de finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) – etapa a II-a, pentru obiectivul de investiţii „Reabilitare DJ 209B, Văleni – Stânişoara – Iesle – limită judeţul Neamţ, km 19+000-33+600, judeţul Suceava”.

„Ca urmare a modificărilor legislative referitoare la actualizarea preţurilor la materiale, precum şi la manoperă, a interpretărilor diferite dintre achizitor şi constructor, contractul de proiectare şi execuţie lucrări a fost reziliat. Pentru a nu pierde finanţarea, este necesar a se iniţia cât mai urgent posibil o nouă procedură de atribuire a contractului de lucrări. S-a întocmit o estimare cantitativă şi valorică a lucrărilor rămase de executat şi s-a procedat la actualizarea valorii devizului general, a indicatorilor tehnico-economici şi a sumei necesare pentru cofinanţare” a menţionat Flutur.

Totodată, se va asfalta DJ 177 B, Câmpulung Moldovenesc – Gemenea.

Acest drum se află în intravilanul şi extravilanul localităţilor Câmpulung Moldovenesc şi Stulpicani şi aparţine domeniului public de interes judeţean aflat în administrarea Consiliului Judeţean Suceava prin Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri.

„Prin acest proiect se propune modernizarea infrastructurii rutiere prin asfaltarea drumului judeţean DJ 177B, pe o lungime totală de 6,26 km. Drumul propus spre modernizare a fost întreţinut cu pietriş, dar din cauza acţiunii agenţilor de mediu (ploi, zăpadă, cicluri repetate de îngheţ-dezgheţ) şi a lipsei fondurilor pentru întreţinerea curentă, drumurile sunt improprii circulaţiei rutiere în condiţii de confort şi siguranţă” a precizat Gheorghe Flutur.

Preşedintele CJ Suceava arată că această investiţie este o necesitate, deoarece prin asfaltarea tronsonului de drum judeţean DJ 177B se va asigura desfăşurarea circulaţiei în condiţii de siguranţă şi îmbunătăţirea condiţiilor de transport.

În ceea ce priveşte modernizarea DJ 174C, Panaci – Bilbor, Flutur spune că, la această dată, CJ derulează un contract de finanţare prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) – etapa a II-a pentru obiectivul de investiţii „Modernizare DJ 174C, km 0+000 – 3+660, Panaci – Bilbor”.

În anul 2018, în urma procedurii de achiziţie publică, Direcţia Judeţeană de Drumuri şi Poduri Suceava a încheiat contractul de servicii privind elaborarea proiectului tehnic, a detaliilor de execuţie şi a caietelor de sarcini necesare execuţiei lucrărilor, documentaţiile fiind predate la sfârşitul anului respectiv.

„Având în vedere faptul că documentaţia tehnică a fost realizată în anul 2018, iar la această dată au intervenit modificări legislative, iar mai multe norme şi normative tehnice au fost abrogate sau reactualizate, a fost necesară actualizarea proiectului tehnic, a devizului general precum şi actualizarea documentaţiilor pentru avize necesare obţinerii autorizaţiei de construire şi demararea procedurii de atribuire a contractului de execuţie a lucrărilor” a mai declarat Gheorghe Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: