Michelle Pfeiffer o va interpreta pe Betty Ford într-un serial-antologie dedicat fostelor prime doamne de la Casa Albă

Actriţa Michelle Pfeiffer o va interpreta pe Betty Ford în „The First Lady”, un serial-antologie produs de postul de televiziune Showtime şi regizat de cineasta Susanne Bier, care este dedicat fostelor prime doamne de la Casa Albă, informează site-ul revistei Variety. Intitulat iniţial „First Ladies”, acest serial este considerat o descriere insolită a conducerii americane de la cel mai înalt nivel al statului, prezentată prin prisma femeilor care au deţinut titulatura de „Primă Doamnă” în perioada în care au locuit la Casa Albă.

Michelle Pfeiffer se va alătura unei distribuţii din care face parte deja Viola Davis, care o va interpreta pe Michelle Obama. Primul sezon al noului serial va prezenta viaţa lui Eleanor Roosevelt, însă acest rol nu a fost deocamdată distribuit.

Betty Ford a fost prima doamnă a Statelor Unite din 1974 până în 1977, în calitate de soţie a preşedintelui Gerald Ford. Ea s-a remarcat în domeniul politicilor sociale şi a stabilit un precedent, devenind prima soţie a unui preşedinte care s-a implicat activ în chestiunile sociale, fiind, totodată, una dintre cele mai tranşante prime doamne din istoria Statelor Unite, comentând şi pronunţându-se în toate chestiunile ardente din acea vreme. Ea a contribuit şi la creşterea gradului de conştientizare a dependenţei, după ce a făcut publică îndelungata ei luptă cu alcoolismul şi cu consumul abuziv de analgezice opioide.

Michelle Pfeiffer a câştigat un Glob de Aur şi a primit una dintre cele trei nominalizări la Oscar ale sale pentru rolul jucat în „The Fabulous Baker Boys” a fost nominalizată de alte două ori la premiile Academiei de film americane graţie interpretărilor din filmele „Dangerous Liaisons” şi „Love Field”. A primit o nominalizare la Primetime Emmy pentru rolul din lungmetrajul de televiziune „The Wizard of Lies”, produs de HBO. Vedeta americană este cunoscută pentru rolurile jucate într-o serie de producţii cinematografice celebre, precum „Scarface”, „The Age of Innocence”, „Batman Returns”, „White Oleander” şi „Hairspray”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: