Pentru elevii din regiunea Cernăuţi

Curs online de limbă şi literatură română, dicţionare şi cărţi

„Sprijin acordat elevilor români din regiunea Cernăuţi pentru păstrarea şi promovarea culturii româneşti – 2021” se numeşte proiectul a cărui finanţare este supusă aprobării Consiliului Judeţean Suceava, în şedinţa ordinară de la finele acestei săptămâni.

Proiectul este parte a programului de finanţare „Educaţie”, derulat de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni de pe lângă Secretariatul General al Guvernului, având o valoare totală de 84.100 de lei.

În anii 2019 şi 2020, prin intermediul programelor Guvernului României care sprijină activităţi ale românilor de peste hotare, Consiliul Judeţean a obţinut finanţarea altor două proiecte, acestea fiind implementate în colaborare cu elevi şi profesori din Cernăuţi, Cricova şi Soroca.

Astfel, anul trecut, în cadrul unuia dintre proiectele amintite, s-a reuşit dotarea cu cărţi a 90 de biblioteci şcolare şi locale din regiunea Cernăuţi, „acţiune primită cu interes din partea comunităţilor româneşti, care au transmis solicitări pentru continuarea proiectului”.

În acest context, proiectul promovat pentru anul în curs, în parteneriat cu Centrul Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti din Cernăuţi şi Biblioteca „I.G. Sbiera” Suceava, îşi propune realizarea unui curs online de limbă şi literatură română, achiziţionarea de dicţionare şi seturi de cărţi care vor fi distribuite şcolilor cu predare în limba română, dar şi unităţilor de învăţământ mixte din regiunea Cernăuţi. Nu în cele din urmă, în completarea costumelor populare achiziţionate în 2020, se are în plan şi cumpărarea de încălţăminte tradiţională pentru Ansamblul „Dor bucovinean” al Centrului Bucovinean de Artă pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Româneşti din Cernăuţi.

Partea de contribuţie financiară a Consiliului Judeţean Suceava este de 10% din valoarea proiectului, respectiv de 8.410 de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: