Pentru funcţionari şi personalul contractual

Consiliul Judeţean Suceava blochează creşterile salariale

>Preşedintele Gheorghe Flutur transmite că „nu este adeptul reducerilor de personal şi că speră în obţinerea unui buget corespunzător, atât pentru plata drepturilor salariale, cât şi pentru dezvoltarea investiţiilor din judeţ” >„În măsura în care personalul ocupă aceeaşi funcţie şi îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii”, salariile sunt menţinute la nivelul din decembrie 2020, aspect valabil pentru sporuri şi indemnizaţii

 Începând cu drepturile aferente lunii ianuarie 2021, salariile de bază pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul cabinetului preşedintelui, aparatului de specialitate al Consiliului Judeţean Suceava, precum şi cele ale personalului Serviciului public „Salvamont” se menţin la nivelul celor din luna decembrie 2020. Acelaşi lucru este valabil inclusiv în cazul personalului contractual al Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri, Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor, precum şi pentru lucrătorii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului, alţii decât cei prevăzuţi la familia ocupaţională „Sănătate şi asistenţă socială”.

Aşa prevede o propunere legislativă privind stabilirea salariilor de bază pentru funcţionarii şi personalul contractual al Consiliului Judeţean Suceava şi al instituţiilor şi serviciilor publice de interes judeţean din subordinea executivului.

Proiectul de hotărâre care va fi supus aprobării deliberativului judeţean în şedinţa ordinară a lunii ianuarie 2021 are la bază dispoziţiile OUG nr. 226 din 2020 care impun menţinerea drepturilor salariale la acelaşi nivel cu cel acordat pentru luna decembrie 2020, „în măsura în care personalul ocupă aceeaşi funcţie şi îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii”.

În susţinerea proiectului de hotărâre se arată că la măsura „îngheţării” salariilor de bază au aderat, în urma consultării cu conducerea CJ, reprezentanţii salariaţilor executivului judeţean, Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri, Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor, Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului, precum şi reprezentantul Sindicatului „Pro-As” Suceava, conform minutei de şedinţă nr. 1322 din 18 ianuarie 2021. Potrivit acesteia din urmă, la nivelul lunii decembrie 2020 este menţinut şi cuantumul sporurilor şi indemnizaţiilor. Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean, a transmis reprezentantului Sindicatului „Pro-As” că „nu este adeptul reducerii personalului şi că speră în obţinerea unui buget corespunzător, atât pentru plata drepturilor salariale, cât şi pentru dezvoltarea investiţiilor din judeţ”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: