Boris Johnson are în vedere o înăsprire a restricţiilor de intrare în Marea Britanie

Premierul britanic Boris Johnson a indicat ieri că are în vedere o înăsprire a restricţiilor de intrare în Marea Britanie din cauza riscului ca vaccinurile existente pe piaţă să fie ineficiente în faţa noilor variante ale coronavirusului, relatează Reuters.

Noile variante ale coronavirusului de tip nou care provoacă boala Covid-19 creează perspectiva unei lupte mult mai îndelungate decât se credea înainte împotriva acestui agent patogen. Oamenii de ştiinţă se tem că noile variante ar putea fi mai mortale şi că vaccinurile ar putea fi mai puţin eficace împotriva lor, scrie Reuters.

„Trebuie să înţelegem că există cel puţin teoretic riscul să apară o nouă variantă care să fie una capabilă să bată vaccinul. Trebuie să reuşim să ţinem sub control acest lucru”, a declarat Johnson reporterilor la un centru de vaccinare. „Vrem să ne asigurăm că ne apărăm populaţia, apărăm această ţară împotriva reinfectării din străinătate”, a spus Johnson. „Avem nevoie de o soluţie”, a adăugat el.

Boris Johnson a explicat ieri că guvernul britanic analizează opţiunea organizării de hoteluri-carantină, în care călătorii veniţi în ţară să se poată izola la sosire, contra cost. În Australia, cei care vin în ţară trebuie să stea cel puţin 14 zile în carantină la un hotel.

Premierul britanic a mai spus că Marea Britanie este „în grafic” în ce priveşte îndeplinirea targeturilor de vaccinare a categoriilor vulnerabile până pe 15 februarie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: