ÎPS Calinic:

Procesiunea cu moaştele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava şi rugăciunile înălţate de acesta la Tronul lui Dumnezeu au dat roade prin reducerea vizibilă a numărului de îmbolnăviri în această perioadă de pandemie

 ÎPS Calinic, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, a apreciat, sâmbătă, în cadrul şedinţei de bilanţ a Adunării Eparhiale, că procesiunea cu moaştele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava şi rugăciunile înălţate de acesta la Tronul lui Dumnezeu au dat roade, împreună cu responsabilizarea comunităţii, vizibile în reducerea numărului de îmbolnăviri în această perioadă de pandemie.

Adunarea Eparhială a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice şi patrimoniale ale eparhiei. Aceasta este formată din 10 reprezentanţi ai clerului şi 20 de reprezentanţi ai credincioşilor mireni.

Potrivit unui comunicat, în paraclisul Mănăstirii „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava”, sub preşedinţia Înaltpreasfinţitului Părinte Calinic, s-au desfăşurat, sâmbătă, lucrările şedinţei anuale de lucru a Adunării Eparhiale, în cadrul căreia s-a prezentat bilanţul întregii activităţi a Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor din anul 2020.

În deschidere, chiriarhul, consilierii şi inspectorii eparhiali, precum şi membrii forului bisericesc – clerici şi mireni – au participat la slujba Sfintei Liturghii şi la cea de Te deum, săvârşite de Preasfinţitul Părinte episcop-vicar Damaschin Dorneanul, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, în semn de mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra credincioşilor din cuprinsul eparhiei.

După acest moment de rugăciune, arhiepiscopul Calinic, în calitate de preşedinte al Adunării Eparhiale, a declarat deschisă şedinţa şi a propus, pentru început, vizionarea unui scurt film în memoria vrednicului de pomenire arhiepiscop Pimen şi păstrarea unui moment de reculegere pentru cel care a fost ierarhul şi păstorul Bucovinei vreme de aproape patru decenii.

În cadrul şedinţei Adunării Eparhiale, au fost prezentate rapoartele generale anuale ale sectoarelor administraţiei eparhiale şi s-au stabilit obiectivele pentru anul 2021. S-a evidenţiat activitatea desfăşurată, pe parcursul anului trecut, în toate domeniile de manifestare a vieţii bisericeşti.

Înaltpreasfinţitul părinte arhiepiscop Calinic a adus prinos de recunoştinţă înaintaşului său, vrednicul de pomenire părinte arhiepiscop Pimen, şi a evidenţiat că activitatea desfăşurată de Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor reprezintă continuarea şi dezvoltarea proiectelor iniţiate de acesta. Gândul de mulţumire s-a îndreptat către toţi membrii Adunării Eparhiale şi către oficialităţile locale şi judeţene. Părintele arhiepiscop a subliniat şi faptul că procesiunea cu moaştele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava şi rugăciunile înălţate de acesta la Tronul lui Dumnezeu au dat roade, împreună cu responsabilizarea comunităţii, vizibile în reducerea numărului de îmbolnăviri în această perioadă de pandemie.

Alături de ÎPS Calinic, la eveniment au fost prezenţi PS Damaschin Dorneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, reprezentanţii Cabinetului şi Cancelariei Eparhiale, membrii comisiilor Adunării Eparhiale, consilierii Centrului Eparhial şi reprezentanţi ai instituţiilor publice, între care Gheorghe Flutur, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, Alexandru Moldovan, prefectul judeţului Suceava.

În ediţia de mâine revenim cu alte informaţii de la şedinţa Adunării Eparhiale. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: