Primul caz de infectare cu tulpina britanică a Covid-19 la Suceava, depistat de cercetătorii USV

 Varianta de Covid-19 descoperită în Marea Britanie şi cunoscută drept tulpina britanică a fost identificată la Suceava în urma secvenţierilor efectuate la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava. Proba biologică a fost recoltată la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” din Suceava de la un pacient cu un istoric recent de călătorie în Marea Britanie, a relatat prof. univ. dr. Mihai Dimian, prorector al USV.

Potrivit sursei citate, tulpina secventiaţă aparţine unui lot de 20 de probe ce au fost analizate în ultima săptămână în cadrul Laboratorului de Metagenomică şi Biologie Moleculară al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, probe provenind de la Institutul Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuţă” din Cluj-Napoca, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: