“Nu am stabilit nimic. Doar ne-am prezentat şi am stabilit principiile”

Senatorul USR-PLUS de Suceava George Mîndruţă a declarat, vineri, la News Bucovina, că a participat, joi, la întâlnirea cu reprezentanţii PNL Suceava, la care nu s-a stabilit nimic. Dar toţi au căzut de acord că este nevoie ca judeţul Suceava să beneficieze de infrastructură la nivel mare, respectiv de autostrăzi.

„Nu am stabilit nimic. Doar ne-am prezentat şi am stabilit principiile pe care le vom avea în următoarea perioadă, priorităţile pentru judeţ. Am căzut de acord asupra mai multor subiecte. S-a mai creat un grup de WhatsApp, ceea ce este bine, că avem o cale de comunicare directă” a spus Mîndruţă.

Senatorul USR-PLUS a arătat că infrastructura în Moldova, şi în Suceava în special, este o mare problemă.

„Este o problemă pentru că efectele pe care le are o infrastructură sănătoasă şi funcţională sunt extrem de diverse şi de diversificate, cu influenţe în mediul economic, cu influenţe în turism” a explicat senatorul.

El a adăugat că, pe de altă parte, proiectele în infrastructură sunt cele mai mari şi costisitoare.

„De asta încercăm săptămâna viitoare (săptămâna în curs – n.red.) o întâlnire la Bucureşti, la care să participe şi dl Flutur – care şi-a exprimat disponibilitatea – cu miniştrii implicaţi, ministrul Transporturilor şi ministrul Finanţelor, şi, pe cât posibil, şi cu ministrul Fondurilor Europene” a spus George Mîndruţă.

Parlamentarul a subliniat că au căzut cu toţii de acord că judeţul Suceava are nevoie de infrastructură la nivel mare.

„Eu cred că nu mai trebuie să pierdem timpul cu proiecte gen asfaltări şi drumuri mai mult sau mai puţin expres. Avem nevoie de autostradă. Chiar dacă va dura un pic mai mult, chiar dacă va implica şi costuri mai mari, haideţi să facem lucrurile cum trebuie de la început şi să nu mai improvizăm şi să căutăm soluţii de compromis” a spus Mîndruţă.

El a apreciat că discuţiile au fost extrem de aşezate şi cu respect din ambele părţi.

„Toate viitoarele proiecte sau faptul că PNL are nevoie de noi pentru a deschide nişte uşi, legal, la Bucureşti… asta vine şi cu consecinţe. Vom sta cu ochii pe tot ceea ce se întâmplă ulterior, sper demararea unor proiecte de mari investiţii. Nu le facem lobby, ne punem pe treabă şi noi ne vedem de treaba noastră. Nu, nu va fi aşa” a atras atenţia senatorul USR-PLUS.

El a menţionat că la întâlnirea cu primarii pentru stabilirea traseului A 7 nu avea să participe, dar că va exista o discuţie cu delegaţia de la Ministerul Transporturilor pentru a pregăti întâlnirea din această săptămână cu ministrul Transporturilor şi cu ministrul Finanţelor.

„Important este că se discută despre subiectul acesta. Că se aduce în atenţia oamenilor. Dacă toate aceste lucruri se vor concretiza în fapte, eu nu pot să fiu decât mulţumit” a spus Mîndruţă.

El a mai declarat că bugetul nu stă pe roze şi de aceea investiţiile trebuie foarte bine prioritizate.

„Se va acorda prioritate proiectelor existente deja, depuse deja şi care se află la niveluri diferite de realizare. Mă refer la studii de fezabilitate sau la proiecte începute. Dar nu vom neglija importanţa proiectelor. Poate fi un proiect nou. Dacă este important, atunci va fi finanţat” a spus senatorul.

El a amintit că ministrul Transporturilor a dat ca termen 2025 pentru finalizarea autostrăzii A 7.

„Există disponibilitate. Moldova a fost văduvită în anii aceştia şi lucrurile se văd” a arătat senatorul.

E nevoie de o şosea de ocolire a Fălticeniului

George Mîndruţă a mai declarat că le-a spus partenerilor de coaliţie că e nevoie de şoseaua de ocolire a Fălticeniului, pentru că ei tot vorbesc de şosele ocolitoare la Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei şi Gura Humorului… Dar să nu uite Fălticeniul!

Potrivit acestuia, investiţia în şoseaua de ocolire a Fălticeniului costă circa 70-80 de milioane de euro, iar cea de la Gura Humorului circa 300 de milioane de euro. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: