Costileva de Sus

Focuri de armă pentru prinderea a trei suspecţi de contrabandă

> Aceştia au reuşit să fugă, abandonând ţigări în valoare de 35.000 lei

Poliţiştii de frontieră suceveni au tras, sâmbătă la prânz, mai multe focuri de armă pentru reţinerea a trei suspecţi de contrabandă cu ţigări. Aceştia au reuşit să fugă şi au abandonat 3.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 35.000 lei, marfă ce urma să ajungă pe piaţa neagră de desfacere din zonă.

Purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, a declarat că, sâmbătă, poliţiştii Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina au desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate. În jurul orei 13, ei au observat în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Costileva de Sus, trei persoane care se deplasau spre interiorul ţării, transportând în spate colete voluminoase.

Poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor, efectuând somaţii legale prin voce, situaţie în care acestea au abandonat coletele şi au fugit.

Pentru reţinerea lor, poliţiştii au tras trei focuri de avertisment, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit, dispersându-se în direcţii diferite.

Au fost anunţate despre eveniment autorităţile de frontieră din Ucraina, în vederea cercetării în comun a cazului.

La faţa locului au fost descoperite trei colete, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat 3.000 de pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Ţigările, în valoare de 35.100 lei, au fost ridicate în vederea confiscării. În cauză se fac cercetări pentru contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum şi în vederea documentării întregii activităţi infracţionale. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: