David şi Victoria Beckham au primit 21 milioane de lire sterline de la companiile lor

David şi Victoria Beckham au primit 21 de milioane de lire sterline din afacerilor lor de articole sportive şi media în 2019, în pofida rezultatelor înregistrate de acestea, relatează BBC.

Profitul firmei David Beckham Ventures Limited (DBVL), firma de administrare a mărcii deţinute de fostul fotbalist şi de soţia sa, a scăzut cu 3,5 milioane de lire sterline, la 11,3 milioane de lire sterline în 2019, în parte în urma cheltuielilor pentru extindere şi donaţiilor caritabile.

Cu toate acestea, cuplul de vedete şi-a plătit încă un dividend de 14,5 milioane de lire sterline la sfârşitul anului 2019, arată declaraţiile financiare, şi a încasat încă 7,1 milioane de lire sterline în 2020.

Un purtător de cuvânt a atribuit plăţile „performanţei profitabile” la DBVL, care, printre altele, gestionează parteneriatele strategice ale lui Beckham cu Adidas şi whisky-ul Haig Club. El a menţionat, de asemenea, că veniturile companiei au crescut cu 600.000 de lire sterline în 2019, la 16,2 milioane de lire sterline.

Victoria Beckham Holdings (VBHL), care administrează afacerile din modă, s-a descurcat mult mai rău în perioada menţionată. Pierderile afacerii – susţinută şi de fostul partener de afaceri al lui Beckham Simon Fuller şi de firma de capital privat NEO Investment Partners – s-au extins la 16,6 milioane de lire sterline în cursul anului, după o pierdere de 12,5 milioane de lire sterline în 2018.

Acesta este al şaptelea an în care brandul a fost în roşu, de când a fost fondat, în 2008.

VBHL a invocat costurile asociate lansării afacerii Victoria Beckham Beauty, o nouă gamă de produse cosmetice în care grupul deţine o participaţie de 85%. De asemenea, a menţionat că vânzările totale în întreaga afacere au crescut cu 7% în 2019.

Cu toate acestea, auditorii BDO, care au semnat raportările, au avertizat că afacerea se bazează acum pe sprijinul acţionarilor pentru a continua, ceea ce ar putea „pune la îndoială semnificativ capacitatea companiei de a continua”.

Pe măsură ce pandemia a afectat afacerea, în aprilie anul trecut, VBHL a trebuit să împrumute 9,2 milioane de lire sterline de la acţionarii săi pentru a rambursa un împrumut bancar restant către HSBC.

VBHL a spus că face tot ce poate pentru a traversa criza coronavirusului, inclusiv “toate măsurile posibile pentru a economisi bani”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: