Începând cu 13 ianuarie

Contribuţia individuală pentru contractele de asigurări sociale creşte la 575 de lei pe lună

> Potrivit lui Constantin Boliacu, directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii, nivelul anterior a fost de 558 lei pe lună

Casa Judeţeană de Pensii (CJP) aduce la cunoştinţa sucevenilor care au încheiat contracte de asigurare socială că, începând din ianuarie, au intervenit modificări ale bazei lunare de calculare a contribuţiei de asigurări sociale.

Directorul executiv Constantin Boliacu informează că, în conformitate cu Legea nr. 263 din 2010, baza lunară de calcul a contribuţiei de asigurări sociale o constituie venitul lunar asigurat înscris în contractul de asigurare socială, dar nu mai puţin decât valoarea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată. Astfel, începând cu 13 ianuarie, salariul de bază minim brut pe ţară garantat este de 2.300 lei, nivel conform dispoziţiilor Hotărârii de Guvern nr. 4 din 2021 pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată.

„Aşadar, de pe 13 ianuarie 2021, nivelul minim al venitului lunar asigurat înscris în contractul de asigurare socială încheiat în baza Legii nr. 263 din 2010 este de 2.300 lei şi, în consecinţă, de la aceeaşi dată, contribuţia individuală pentru contractele de asigurări sociale este de 575 lei de lei pe lună, faţă de 558 lei pe lună, anterior datei de 13 ianuarie 2021. Având în vedere aceste aspecte, din iniţiativa Casei Judeţene de Pensii, toate veniturile asigurate înscrise în contractele de asigurare socială al căror nivel se situează sub nivelul minim de 2.300 lei se vor modifica, prin notificarea asiguratului” a subliniat şeful CJP Suceava.

Totodată, Constantin Boliacu a precizat că, de la data amintită, salariul minim brut pe ţară garantat în plată, de 2.300 lei, va fi folosit şi în cazul contractelor de asigurare socială încheiate în baza OUG nr. 163 din 2020. În cele din urmă, de menţionat este şi faptul că noua valoare a salariului de bază minim brut pe ţară garantat în plată, de 2.300 lei, nu are implicaţii în ceea ce priveşte contractele de asigurare socială care au fost încheiate până la data de 13 ianuarie 2021, în temeiul dispoziţiilor OUG nr. 163 din 2020.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: