„Locul câinilor nu este pe stradă !”

> Viceprimarul Lucian Harşovschi se pronunţă pentru o campanie de sterili-zare a câinilor fără stăpân din toată zona metropolitană Suceava şi preluarea lor în adăpost

Lucian Harşovschi, viceprimar al municipiului Suceava, a declarat recent la News Bucovina că se pronunţă pentru declanşarea unei campanii vaste de sterilizare a câinilor fără stăpân în municipiu, precizând însă că este nevoie de o asemenea acţiune şi în localităţile limitrofe, pentru că de acolo migrează în principal câinii ajunşi în Suceava.

Lucian Harşovschi a spus că nu mai vrea să vadă câini fără stăpân în municipiu. El consideră că locul lor este în adăpostul pentru animale administrat de municipalitate.

Viceprimarul a amintit că anul trecut au fost strânşi de pe străzi peste 700 de câini şi că circa 600 dintre ei au fost adoptaţi, majoritatea în străinătate, prin intermediul unei fundaţii care se ocupă de protecţia animalelor, fundaţie  cu care şi Primăria are un contract de colaborare.

„Strângem câini de pe teritoriul municipiului, dar ei în continuare sunt în oraş, pentru că vin din zonele limitrofe care nu au adăposturi de animale” a spus viceprimarul.

Lucian Harşovschi a mai declarat că există şi campanii de sterilizare, dar consideră că nici acestea nu sunt foarte bine reglementate, mai ales că vin diverse fundaţii care să facă sterilizări, dar acestea doresc să lase din nou câinii pe stradă după ce au fost sterilizaţi.

„Eu am spus întotdeauna că locul câinilor nu este pe stradă. Nu eşti iubitor de animale dacă arunci o coajă de pâine de la balcon şi arunci cu un borcan de zacuscă atunci când vine hingherul să ia acel câine” a spus viceprimarul.

El a recunoscut că a avut discuţii în contradictoriu cu cei de la diferite asociaţii de protecţia animalelor, dar concluzia a fost că trebuie ca aceşti câini să fie duşi în adăpostul din lunca Sucevei, unde există personal calificat care are grijă de ei, sunt sterilizaţi, vaccinaţi, deparazitaţi şi aşteaptă să fie adoptaţi.

Viceprimarul a făcut un apel către sucevenii care doresc să adopte un câine să meargă la adăpostul municipalităţii. Acolo pot alege dintre câini comunitari, dar şi de rasă, unii dintre ei fiind pierduţi sau abandonaţi de proprietari, el menţionând că sucevenii pot transmite la e-mail adoptiicatei@primariasv.ro dorinţa de a adopta un câine.

Lucian Harşovschi s-a mai pronunţat pentru o sterilizare în masă şi nu doar în municipiul Suceava, ci şi în comunele limitrofe.

„Eu accept orice colaborare, cu o singură condiţie: câinii nu au ce căuta pe stradă” a subliniat viceprimarul.

El şi-a exprimat şi nemulţumirea faţă de modul în care unii suceveni se comportă cu aceste animale.

„Din nefericire, cruzimea faţă de animale există şi în municipiul Suceava” a spus viceprimarul, care a revenit asupra episodului cu un pui de câine care a fost aruncat într-un buncăr îngropat de gunoi menajer.

„O doamnă a sesizat că se aude un plâns de căţel într-un tomberon îngropat” a reamintit viceprimarul.

El a arătat că atunci când au ajuns cei de la Serviciul de ecologizare, deja era depus gunoi mult peste acel căţel, dar că s-a reuşit salvarea lui, astfel încât căţelul să fie dus la adăpostul de animale. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: