Pentru următoarele 3 săptămâni

În 31 de judeţe din ţară s-a atins capacitatea maximă de vaccinare

> În zece judeţe, între care şi Suceava, mai sunt locuri disponibile

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea (CNCAV) împotriva Covid-19 a anunţat că, urmare a interesului crescut al cetăţenilor pentru vaccinare, în 31 de judeţe din ţară a fost atinsă capacitatea maximă de programare pentru următoarele 3 săptămâni, în raport cu numărul dozelor disponibile la acest moment şi cu calendarul de livrare estimate pentru perioada următoare.

În conformitate cu Strategia naţională de vaccinare şi cu recomandările ferme ale Agenţiei Europene a Medicamentului, repartizarea dozelor către centrele de vaccinare se face pentru asigurarea primei administrări şi, în mod obligatoriu, a rapelului.

Potrivit situaţiei raportate miercuri, erau în continuare disponibile programări în judeţele Alba, Bihor, Caraş-Severin, Covasna, Gorj, Harghita, Iaşi, Maramureş, Mehedinţi şi Suceava, conform datelor din Registrul Electronic Naţional de Vaccinări (RENV), preluate de platforma informatică de programare dezvoltată de STS.

„Datele raportate sunt în dinamică şi există posibilitatea ca, la ora difuzării comunicatului, situaţia să fie diferită” a precizat sursa citată.

În aceste condiţii, având în vedere calendarul estimat de livrare a dozelor de vaccin, CNCAV a solicitat STS actualizarea platformei de programare pentru a putea permite continuarea programărilor persoanelor din etapele I şi a II-a, începând cu 1 martie, în centrele de vaccinare deja existente.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva Covid-19 transmite că, în scurt timp, vor fi deschise noi centre de vaccinare la nivelul fiecărui judeţ, care vor permite programări şi pentru date mai apropiate, începând cu data de 8 februarie.

„Campania de vaccinare continuă conform planificării, asigurând zilnic rapelul pentru persoanele deja vaccinate cu prima doză, cât şi vaccinarea persoanelor nou programate. Calendarul programărilor şi suplimentarea numărului de locuri de programare se stabilesc în colaborare cu INSP şi cu direcţiile de sănătate publică” se mai arată în comunicat. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: