Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului formează şi angajează 30 de asistenţi maternali   

>„Continuă campania de recrutare a persoanelor care doresc să devină asistenţi maternali”, se arată într-o informare a instituţiei sucevene, în care se precizează că doritorii trebuie să prezinte garanţii privind îndeplinirea corectă a obligaţiilor care revin unui părinte

În anul 2021, Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului Suceava are în vedere extinderea reţelei de asistenţi maternali prin evaluarea, formarea, atestarea şi angajarea a 30 de persoane interesate. Potrivit unei informări a DGASPC Suceava, instituţia are în derulare, pentru al treilea an, proiectul „Team-up. Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”, finanţat prin Programul Operaţional Capital Uman (POCU) şi implementat în parteneriat cu Ministerul Muncii şi Justiţiei Sociale prin Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţiei. Proiectul are ca obiectiv reducerea numărului de copii şi tineri plasaţi în instituţii prin consolidarea reţelei de asistenţi maternali. „Astfel, continuă campania de recrutare a persoanelor care doresc să devină asistenţi maternali. Se vor analiza, verifica şi atesta cererile deja existente, iar pentru perioada de implementare a proiectului se va extinde reţeaua cu un număr de 150 asistenţi maternali personali, până la sfârşitul anului 2023” se arată în informarea citată.

Potrivit  HG nr. 679 din 2003, pot fi atestate ca asistent maternal profesionist numai persoanele care, între  altele, prin comportamentul lor în societate, starea sănătăţii şi profilul psihologic prezintă garanţii pentru îndeplinirea corectă a obligaţiilor care revin unui părinte, referitoare la creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor. Totodată, persoanele interesate trebuie să aibă în folosinţă o locuinţă care acoperă necesităţile de preparare a hranei, de igienă, educaţie şi odihnă şi, de asemenea, să urmeze cursurile de formare profesională organizate de serviciul public specializat, în vederea obţinerii atestatului de asistent maternal profesionist. Prin reţeaua de asistenţi maternali se asigură protecţia copilului care necesită stabilirea unei măsuri de protecţie de către un asistent maternal profesionist care, prin activitatea pe care o desfăşoară la domiciliul său, asigură creşterea, îngrijirea şi educarea în vederea dezvoltării armonioase a copiilor luaţi în plasament.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: