La Palatul Victoria

Primarul Ion Lungu a purtat discuţii cu premierul Florin Cîţu şi ministrul Cseke Attila

> Acestea au vizat asigurarea de fonduri pentru campania de vaccinare, atragerea de fonduri europene şi sala polivalentă de la Suceava

Primarul Sucevei, Ion Lungu, prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România, a anunţat că a participat, marţi, la Palatul Victoria, la o întâlnire cu premierul Florin Cîţu şi cu ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila.

Aflăm că în cadrul discuţiilor au fost abordate probleme legate de suportarea cheltuielilor din campania de vaccinare împotriva Covid-19, de suportarea cheltuielilor pentru protecţia socială în bugetul anului 2021, actualizarea costurilor standard în învăţământul preuniversitar, descentralizarea prin transferul activelor din domeniul public al statului la autorităţile locale, colaborarea dintre guvern şi autorităţile locale la întocmirea ghidurilor pentru atragerea de fonduri europene.

Totodată, s-a discutat şi despre acoperirea de la bugetul central a cheltuielilor pentru transportul gratuit al elevilor, dar şi a celor legate de burse şcolare.

În cadrul întâlnirii, primarul Ion Lungu a arătat că se impune urgentarea emiterii hotărârii de guvern (care este deja în circuitul de avizare) pentru realizarea sălii polivalente de 5.000 de locuri de la Suceava.

„Au fost discuţii constructive, cu soluţii concrete, urmând ca, în perioada următoare, să aibă loc întâlniri pe tema fondurilor europene din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă” a declarat Ion Lungu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: