Încă 15 autobuze electrice mari vor ajunge în flota TPL Suceava

Ministerul Dezvoltării a finalizat licitaţia începută în 2018 pentru achiziţia celor 15 autobuze electrice pentru municipiul Suceava.

Aceste 15 autobuze au fost achiziţionate de MDLPA prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 4 – „Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, Prioritatea de investiţii 4e – „Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilităţii urbane multi-modale durabile şi a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare”, Obiectivul specific 4.1 – „Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă”.

Viceprimarul sucevean Lucian Harşovschi ne-a declarat că Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a anunţat oficial, marţi, că s-a încheiat licitaţia şi că a expirat şi termenul de depunere a contestaţiilor, fără să fie primite contestaţii, urmând să fie încheiat contractul de furnizare.

Harşovschi a spus că municipiul Suceava va primi 15 autobuze electrice, patru staţii de încărcare rapidă şi 15 staţii de încărcare lentă.

El a menţionat că ofertantul declarat câştigător este Solaris Bus & Coach, care va livra autobuzul Solaris Urbino Electric nE12 produs în Polonia. Valoarea contractului este de 37.500.000 lei, fără TVA.

„Ne apropiem de finalizarea implementării proiectului de transport integrat electric în municipiul Suceava” a precizat Lucian Harşovschi.

El a menţionat că, prin proiect, urmează să se instaleze şi staţiile de autobuz moderne dotate cu sistem de e-ticketing, afişaj electronic pentru anunţarea curselor şi monitorizare video.

„Acesta este principalul proiect finanţat de Uniunea Europeană în municipiul Suceava în cadrul perioadei de 2014-2020” a mai spus viceprimarul. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: