În Suceava, Fălticeni, Gura Humorului şi Siret

Asociaţia Casa lui Patrocle vrea să înceapă o campanie masivă de sterilizări

> În intenţie este şi construirea unui nou adăpost pentru animale

Asociaţia Casa lui Patrocle – Animal Rescue intenţionează ca din primăvara acestui an să lanseze o campanie masivă de sterilizări în municipiile Suceava şi Fălticeni şi în oraşele Gura Humorului şi Siret. În acest scop a început o campanie de strângere de fonduri pe pagina de socializare a asociaţiei.

Coordonatorul asociaţiei, Roxana Ciornei, ne-a declarat că voluntarii asociaţiei vor continua şi în acest an să facă ceea ce au făcut şi până acum: să ajute câinii a căror viaţă depinde de această asociaţie.

„Vom începe campanii de sterilizare, ca să nu mai vedem pui abandonaţi prin oraş” a arătat ea.

Roxana Ciornei a spus că prioritatea este campania masivă de sterilizare, explicând că aceasta va fi efectuată cu fondurile obţinute din donaţii.

Ea a arătat că speră ca, având sprijinul sucevenilor, din luna martie să reuşească organizarea unui nou adăpost pentru câini.

„Există atâtea firme în Suceava care au sprijinit asociaţia şi care vor putea în continuare să ajute prin donaţii în materiale de construcţie” a spus Ciornei.

Ea a explicat că de 6 ani asociaţia Casa lui Patrocle funcţionează pe baza unor donaţii private şi că nu a primit fonduri publice pentru activitatea pe care o desfăşoară. Potrivit Roxanei Ciornei, „oamenii care sprijină asociaţia văd un rezultat al activităţii membrilor asociaţiei şi ajută în continuare”.

„Nu avem niciun fond european sau local pentru câinii comunitari” a precizat Ciornei.

Ea a arătat că pentru hrana animalelor îngrijite de asociaţie este nevoie lunar de aproximativ 3 tone de mâncare, la care se adaugă mâncarea specială pentru animalele vârstnice, cele cu diferite probleme şi pentru pui.

„Lumea ne sprijină şi cumpără mâncare online, iar fabrica ne trimite mâncarea direct aici” a explicat Ciornei.

Membrii asociaţiei spun că mai au nevoie de fonduri pentru achitarea tratamentelor făcute animalelor, mai ales că acestea sunt clienţi permanenţi ai cabinetelor veterinare.

„Avem facturi de mii de euro pe lună” a spus Ciornei, cu referire la tratamentele medicale. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: