Statul paralel contraatacă !

După alegerile parlamentare de la sfârşitul anului trecut, marota cu „statul paralel“ părea să fi fost îngropată definitiv, numai că unii faliţi politici şi echipele lor de zgomote de la televiziunile arondate, în lenea lor de a promova teme şi subiecte din realitatea imediată, au resuscitat-o, adăugându-i sare şi piper: preşedintele Iohannis, serviciile secrete, ale noastre şi ale principalelor ţări din UE, mai ales Angela Merkel şi Emmanuel Macron, ameninţaţi de concurenţa şi anvergura lui Călin Popescu-Tăriceanu, au pus mână de la mână ca să-l înfunde cu ajutorul unui dosar penal scos oportun din tainiţele Justiţiei. Astfel, un personaj expirat, care şi-a consumat toată energia politic-mediatică, este scos la înaintare şi repus pe soclul celor mai importante figuri politice româneşti şi europene, deşi anvergura şi miza din spatele demersului lor jurnalistic sunt 0 (zero). Cum, din păcate, timpul o va dovedi.

A se observa că, întotdeauna când se încearcă reanimarea unui personaj expirat, se stârneşte întâi curiozitatea cetăţenilor, apelându-se la explicaţii şocante, paranormale, fanteziste legate de statul paralel, de Florian Coldea, ins ieşit complet din sfera deciziei politico-justiţiare. Sunt reînviate scenarii abracadabrante cu conspiraţii şi masoni, cu fapte imposibil de documentat ale serviciilor secrete, ca şi cum toată România s-ar învârti în jurul lor. Or România are Parlament, are Guvern, are Preşedinte legitimaţi prin votul democratic care, cum-necum, îşi fac treaba.

Şi mai trebuie spus un lucru de maximă importanţă: nu a putut nimeni dovedi niciodată că Merkel, Macron, Florian Coldea, Iohannis… ar fi obligat vreun procuror, judecător, ministru, prim-ministru, parlamentar… români să semneze vreo sentinţă, un act ori să voteze o anume lege şi totuşi scenariile, conspiraţiile legate de numele lor sunt alimentate în continuare. Probabil, în lipsă de altceva.

Este adevărat că sub umbrela încăpătoare a „statului paralel“, spre a stârni curiozitatea cetăţenilor, sunt îngrămădite mereu alte „secrete“ legate de actele de decizie, în fapt simple invenţii, presupuneri prezentate ca adevăruri absolute de către rataţi politici şi mancurţii lor din presă, din spaţiul virtual. Fiindcă vor neapărat să capteze atenţia. Le vin în ajutor mari maeştri ai manipulării, atotcunoscători, precum Cristoiu, Guşă, Chirieac, Badea, mari specialişti în Soros, Bill Gates, Trump, scenarite, conspiraţii, oculta şi guvernul mondiale…, cu toţii dând credit narativelor de propagandă ruseşti şi chinezeşti pe care le proliferează conştient sau nu.

Cui foloseşte manipularea cu statul paralel şi cu Tăriceanu? Evident, PSD, care vrea să înfricoşeze populaţia demonstrând că, după pierderea puterii politice la sfârşitul anului trecut, actuala guvernare nu e în stare de nimic: cică Justiţia a intrat din nou sub spectrul lui Băsescu, campionul dosarelor politice şi autorul scoaterii din prim-plan a lui Adrian Năstase şi a atâtor „mari personalităţi“ „complet nevinovate“, căci Iohannis, Merkel, Macron şi statul paralel vor să distrugă PSD, să subjuge Ţara. Nimic despre probele fără dubii din dosarele corupţilor, nimic despre măcelărirea legislaţiei penale pentru a-i scăpa de puşcărie, nimic despre miliardele de euro furate, nici despre criza economică şi nota de plată uriaşă a pandemiei, nici de izolarea României pe vremea lui Grindeanu-Tudose-Dăncilă.

A nu se înţelege din cele de mai sus că noii guvernanţi, noua Putere se strofocă acum la Palatul Victoria, în primele săptămâni de activitate. Deja desincronizările sunt tocate în presă zi şi noapte, deja diferenţele de viziune între partidele componente ale majorităţii sunt speculate de Opoziţie, de sindicate, trezite din letargie ca la un semn, şi pe bună dreptate. Ba chiar am putea zice că Guvernul Cîţu nu beneficiază, asemeni celorlalte guverne, de o perioadă de graţie din partea presei, a televiziunilor.

Din păcate, mort-copt, acest guvern trebuie să reuşească să vaccineze populaţia pentru a stăpâni evoluţia pandemiei, la fel cum trebuie să reuşească să aducă elevii şi studenţii la şcoală şi să pornească economia.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: