Aproape 950 de suceveni s-au vaccinat luni împotriva Covid-19

> Peste 6.500 de suceveni s-au programat la vaccinare în prima săptămână a etapei a doua, toate locurile de vaccinare din Suceava fiind ocupate

În cursul zilei de luni, 18 ianuarie, 941 de persoane s-au vaccinat împotriva Covid-19, dintre care 856 doza întâi, iar 85 doza a doua, a informat ieri directorul executiv al DSP Suceava, Dinu Sădean.

Potrivit lui, distribuţia pe centre de vaccinare a fost următoarea: Spitalul Judeţean Suceava – 396; Spitalul Municipal Rădăuţi – 144; Spitalul Municipal Fălticeni – 144; Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc – 126; Spitalul Orăşenesc Gura Humorului – 113; Spitalul Orăşenesc Siret – 48.

De menţionat că, până ieri, se ştia că în centrele de vaccinare din judeţul Suceava se vaccinaseră împotriva SARS-CoV-2 4846 persoane.

Pentru data de 19 ianuarie, adică în a doua etapă a campaniei de vaccinare, destinată persoanelor cu vârsta peste 65 ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum şi personalului-cheie care desfăşoară activităţi în domenii esenţiale, s-au înscris 853 persoane în vederea vaccinării împotriva SARS-CoV-2.

Dinu Sădean a precizat că în judeţ, pentru următoarele 7 zile, au fost programate 6.544 locuri de vaccinare. În municipiul Suceava, gradul de ocupare al locurilor de vaccinare era de 100% pentru următoarele 7 zile.

Reamintim că sucevenii au posibilitatea să se programeze la vaccinare şi în centrele de vaccinare din judeţ unde mai sunt sloturi disponibile, aşadar la centrele de vaccinare Siret, Rădăuţi, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc sau Fălticeni.

Sursa citată a menţionat că în judeţ sunt deschise publicului pentru programare 7 centre de vaccinare – Spitalul Judeţean Suceava, Spitalul Municipal Rădăuţi, Spitalul Municipal Fălticeni, Spitalul Municipal Câmpulung, Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, Spitalul Orăşenesc Siret şi sala de sport a Liceului „Ion Luca” Vatra Dornei), capacitatea zilnică de vaccinare fiind de 420 persoane, cu prima doză şi cu rapel.

Acţiunea de vaccinare cu echipa mobilă a continuat ieri în Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică şi în centrele de recuperare şi reabilitare neuropsihiatrică Costâna şi Zvoriştea.

Reamintim că programările la vaccinare sunt condiţionate atât de numărul dozelor de vaccin aflate în stoc la momentul efectuării operaţiunii, cât şi de dinamica solicitărilor de înscriere. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: