Ion Lungu:

„Vrem să atragem toate fondurile europene posibile”

> Primarul Sucevei a precizat că în perioada următoare vor fi promovate proiecte inclusiv în cadrul Parteneriatului strategic România-Franţa

 „Chiar dacă acestea sunt unele cu valori mai mici”, Primăria municipiului Suceava are în plan să atace o serie de proiecte cu finanţare nerambursabilă disponibile prin intermediul Ambasadei Franţei din România. Anunţul a fost făcut de primarul Ion Lungu, care a precizat că deja apelul de proiecte a fost lansat prin Serviciul „Cooperare acţiuni culturale”, în cadrul Parteneriatului strategic dintre România şi Franţa, semnat pe 26 octombrie 2020.

Conform şefului municipalităţii, în acest context, au fost purtate discuţii şi cu oficialii oraşului francez Laval, cu care municipiul Suceava este înfrăţit. „Intenţionăm, în primul rând, să depunem nişte proiecte pe linie culturală. Există mai multe apeluri de proiecte, respectiv generalist, pentru tineret, cât şi pentru sport. Urmărim, în special, zona culturală, cea de teatru, dar şi pe cea sportivă. O să vedem ce prevede exact ghidul solicitantului, termenul de depunere fiind până în luna martie. Având în vedere toate acestea, suntem interesaţi să depunem proiecte împreună cu oraşul Laval din Franţa” a explicat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava. În acest sens, va fi întărită Direcţia de Fonduri Europene a executivului, prin redistribuirea a 10 angajaţi de la celelalte compartimente ale Primăriei. „Vrem să atragem toate fondurile europene posibile, fie de valoare mare sau de valoare mică” a menţionat Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: