Sf. Liturghie arhierească în Parohia Călugăreni

În Duminica a 29-a după Rusalii, Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, a fost aşteptat cu multă bucurie de credincioşii din Parohia Călugăreni, comuna Adâncata.

Întâmpinat cu pâine şi sare, după obiceiul locului, ierarhul a fost condus de întreg soborul de preoţi şi diaconi în biserica satului, unde s-a slujit Sf. Liturghie.

Au fost de faţă locuitori din Călugăreni şi împrejurimi, tineri şi copii, mulţi purtând costumele populare ale locului.

Răspunsurile liturgice au fost date de corul parohiei.

La finalul serviciului divin, Preasfinţitul Părinte Damaschin Dorneanul a binecuvântat parte din lucrările de reabilitare care se fac în cuprinsul bisericii.

Pe durata întregului timp liturgic, credincioşii au păstrat cu atenţie normele sanitare impuse în această perioadă de pandemie.

Biserica din Călugăreni, Protopopiatul I Suceava, este închinată Sf. Mare M. Gheorghe – hram istoric şi Sf. Trei Ierarhi.

Este o construcţie impresionantă din cărămidă pe temelie de piatră, pictată în interior. Lucrările de zidire au început în anul 1981, iar sfinţirea locaşului a avut loc pe 3 octombrie 1999. (C.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: