În cadrul „După-amiezii francofone”

Premiile concursului de creaţie în domeniile literaturii şi artelor plastice CoronaFALL

> Competiţia urmăreşte descoperirea şi promovarea elevilor cu aptitudini literar-artistice, lucrările fiind evaluate de un juriu de specialitate româno-francez

 Biroul Francez din Suceava a anunţat că, în cadrul „După-amiezii francofone” de miercuri, 20 ianuarie, ora 17, va avea loc festivitatea de premiere a Concursului CoronaFALL, ediţia a III-a, din cadrul Festivalului Autumnal de Literatură (FALL). Biroul Francez aduce la cunoştinţă, printr-un comunicat de presă, că premiile constau în cărţi şi materiale de pictură acordate cu sprijinul financiar al AUF (Agence Universitaire de la Francophonie), precum şi în tricouri şi genţi oferite de AAFS (Asociaţia Alianţa Franceză din Suceava).

Concursul de creaţie în domeniile literaturii şi artelor plastice, organizat de Şcoala Gimnazială Preuteşti, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, a fost iniţiat cu intenţia de a descoperi şi promova elevi cu aptitudini literar-artistice. Lucrările au fost evaluate de un juriu de specialitate româno-francez format din prof. univ. dr. Sanda-Maria Ardeleanu, lector univ. dr. Mariana Şovea, prof. gr. I Tamara Sabin, prof. Charlotte Cencic, prof. dr. Anamaria Briana Belciug, prof. dr. Alexandra Sîrghi, prof. Gabriela Dumbrăvanu, prof. Delia Rusu, prof. Mihai-Cristian Fetcu şi prof. Camelia Rusu Sadovei, artist plastic, membru UAPR. Partenerii acestei ediţii au fost Biblioteca USV, Centrul de Reuşită Universitară Suceava, Asociaţia Alianţa Franceză din Suceava, DGASPC Suceava şi INSPE-Académie de Reims, Franţa. Festivalul, coordonat de prof. Adina Popa, a beneficiat de certificare eTwinning. Proiectul „Francofonia în comunitate” al Biroului francez se bucură de susţinerea Institutului Francez şi a Ambasadei Franţei în România, Agenţiei Universitare a Francofoniei, Centrului de Reuşită Universitară al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, Inspectoratului Şcolar Judeţean, Consiliului Judeţean, Filialei Suceava a Asociaţiei Profesorilor de Limbă Franceză, a Asociaţiei „L’Arc-en-ciel du succes” şi a Asociaţiei Seniorilor Bucovineni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: