Vaccinarea împotriva Covid-19

În municipiul Suceava s-au ocupat toate locurile pentru această săptămână

> Cei care doresc se pot programa la celelalte centre din judeţ > Peste 5000 de suceveni s-au programat la vaccinare împotriva Covid-19 în prima săptămână a etapei a doua

Peste 4000 de suceveni s-au vaccinat până ieri în judeţul Suceava împotriva Covid-19, iar alţi peste 5000 sunt programaţi la vaccinare în următoarele 7 zile.

Directorul executiv al DSP Suceava, Dinu Sădean, a declarat, luni, că până ieri în judeţ, în prima etapă, s-au vaccinat împotriva Covid-19 4.045 persoane, dintre care 1.962 la Spitalul Judeţean Suceava, 668 la Spitalul Municipal Rădăuţi, 466 la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, alte 290 la Spitalul Orăşenesc Gura Humorului, 252 la Spitalul Municipal Fălticeni, 232 la Spitalul Orăşenesc Siret şi 175 la Spitalul Municipal Vatra Dornei.

Sădean a arătat că pentru data de 18 ianuarie, în etapa a doua a campaniei de vaccinare, destinată persoanelor cu vârsta de peste 65 ani, persoanelor cu boli cronice, indiferent de vârstă, precum şi personalului-cheie care desfăşoară activităţi în domenii esenţiale, s-au înscris 825 persoane în vederea vaccinării împotriva Covid-19.

„În judeţul Suceava, pentru următoarele 7 zile, au fost programate 5.084 locuri de vaccinare. În municipiul Suceava, gradul de ocupare al locurilor de vaccinare este de 100% pentru următoarele 7 zile. Cetăţenii din Suceava au posibilitatea să se programeze la vaccinare şi în centrele de vaccinare din judeţ unde mai sunt sloturi disponibile, la centrele de vaccinare Siret, Rădăuţi, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc sau Fălticeni” a explicat Sădean.

El a menţionat că în judeţ sunt deschise publicului pentru programare 6 centre de vaccinare, cu 7 cabinete şi o capacitate zilnică de vaccinare de 420 persoane cu prima doză şi cu rapel.

De asemenea, în etapa a doua sunt programaţi pentru vaccinarea anti-Covid-19 şi cei 2.200 beneficiari din centrele de recuperare sau din centrele medico-sociale de pe raza judeţului Suceava. Acţiunea de vaccinare cu echipa mobilă a început ieri, în Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Sasca Mică, care are un efectiv de 390 beneficiari, dintre care 277 şi-au dat acordul pentru vaccinare.

„Reamintim că programările la vaccinare sunt condiţionate atât de numărul dozelor de vaccin aflate în stoc la momentul efectuării operaţiunii, cât şi de dinamica solicitărilor de înscriere la momentul respectiv” a conchis Sădean. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: