Alexandru Rafila:

Cu siguranţă în acest an vom purta mască

Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat, ieri, că o eventuală eliminare a obligativităţii purtării măştii va fi luată în discuţie doar după ce rata de vaccinare va ajunge la 70%. „Cu siguranţă însă în acest an vom purta mască”, a spus Rafila.

„Renunţarea la mască va fi o decizie tehnică, până la urmă. Adică, renunţarea la mască se va baza pe studii ştiinţifice, realizate de organisme internaţionale, cum ar fi Centrul european de control al bolilor, va exista o poziţie a UE, care să ţină cont de acoperirea vaccinală din fiecare stat membru şi de situaţia de la nivelul UE. Eu nu pot să dau un termen când se va renunţa la mască, dar, cu siguranţă, dacă acest obiectiv al unei acoperiri vaccinale de 70% va fi realizat, cu siguranţă utilizarea măştii va intra în discuţia specialiştilor şi vor exista recomandări care în funcţie de fiecare stat vor fi adoptate”, a spus Alexandru Rafila într-o conferinţă de presă.

Întrebat de jurnalişti dacă împărtăşeşte părerea altor specialişti, care spun că masca va fi obligatorie încă doi ani, Alexandru Rafila a spus că aceste decizii vor fi luate în baza unor studii, dar că anul acesta cu siguranţă masca va fi obligatorie. „Nu îmi plac aceste predicţii care sunt bazate mai degrabă pe ceea ce credem noi decât pe studii. Pe măsură ce imunizarea populaţiei din UE se va realiza, se vor realiza şi studii care să recomande prelungirea utilizării măştii sau o scurtare a intervalului de utilizare. Cu siguranţă însă în acest an vom purta mască”, a mai spus deputatul PSD.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: