“Cu lupa la ochi şi cu penseta în mână”

> Atelierul de reparat ceasuri din centrul Sucevei al Georgetei Foca

 De mai bine de 50 de ani, Georgeta Foca repară ceasurile sucevenilor, mai exact, de când s-a stabilit în Suceava.

Datorită dragostei şi pasiunii pentru meserie s-a remarcat rapid, atrăgând o mulţime de clienţi.

A absolvit Şcoala de meserii din Galaţi în 1965 şi, pe parcurs, un liceu din Suceava. Este una dintre meseriaşele vechi din Suceava. Zilnic lucrează câte 8 ore, creându-şi o faimă binemeritată.

Pentru munca prestată ea nu cere sume mari de bani, iar secretul dnei Georgeta este că, după reparaţie, oferă garanţie verbală pentru o perioadă de 2 ani, iar dacă cineva vine în acest interval cu ceasul înapoi, reparaţia este gratuită.

În oraş sunt mai mulţi meseriaşi buni, dar în ce priveşte reparaţiile de ceasuri mecanice (vechi), Georgeta, având o experienţă vastă, găseşte diferite metode şi reuşeşte să le pună în funcţiune, iar clientul este foarte mulţumit.

Mai ales că respectivul client ţine la acel ceas vechi (mecanic), fie primit cadou de la părinţi, fie având o altă valoare sentimentală. Aici putem interveni cu zicala veche: „Meseria făcută cu pasiune este ca o brăţară de aur”.

Georgeta a ieşit la pensie la 57 de ani şi lucrează în continuare la Cooperativa „Unirea”, deoarece este o specialistă de clasă şi nu s-a găsit nimeni să-i preia activitatea.

„Lucrez cu pasiune şi îmi place ceea ce fac”

„Deşi nu este foarte bănoasă meseria, lucrez cu pasiune şi îmi place ceea ce fac” mi-a spus Georgeta Foca.

Modul plăcut în care îşi tratează clienţii şi preţurile accesibile au făcut ca dna Georgeta să aibă clientelă în permanenţă.

Pe lângă faptul că repară ceasuri mecanice vechi, are şi pasiunea de a le colecţiona.

Întrebând-o dacă va continua meseria de ceasornicar, ea a răspuns:

„Am fost ceasornicar o viaţă întreagă şi aşa voi termina, cu lupa la ochi şi cu penseta în mână”.

Doamna Georgeta a fost invitată la sediul Cooperativei „Unirea” pentru a i se înmâna Trofeul şi Diploma de excelenţă, pentru că i-au fost recunoscute meritele celor peste 50 de ani de muncă neîntreruptă la aceeaşi cooperativă şi în acelaşi domeniu.

„Meseria de ceasornicar este foarte migăloasă, uneori repar un ceas într-un minut, alteori îmi trebuie şi o zi. Clienţii vin cu drag la mine, pentru că le vorbesc frumos şi îi servesc cu promptitudine” a subliniat Georgeta Foca.

Aşa am cunoscut-o şi aşa a rămas doamna Georgeta, serviabilă pentru clienţi, cu mulţi prieteni pe care şi i-a făcut în timp.

Are o familie onorabilă, incluzând cei doi copii, fiică şi băiat, care sunt sufletul ei, adăugând şi nepoţii.

Îi urăm din toată inima multă sănătate şi fericire, alăturându-ne copiilor, prietenilor, zecilor de cunoştinţe care o preţuiesc, deoarece „corectează” timpul de jumătate de veac.

CIPRIAN BOJESCU

Foto: ADRIAN POPOVICI

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: