În cadrul unei acţiuni pentru prevenirea şi combaterea delictelor silvice

Peste 50 de sancţiuni contravenţionale şi 5 infracţiuni silvice constatate de poliţişti

În perioada 7-14.01.2021, conform Planului de acţiune „Scutul Pădurii 2021”, poliţiştii din cadrul IPJ Suceava, sub coordonarea Serviciului Ordine Publică – Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, au acţionat în sistem integrat pentru prevenirea şi combaterea activităţilor ilegale din domeniul circulaţiei, depozitării prelucrării şi comercializării materialului lemnos.

Au fost efectuate 52 de controale, dintre care 48 pe drumurile publice, altul în fondul forestier şi trei la locaţii de depozitare.

În cadrul acţiunii au fost aplicate 57 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 81.500 lei, dintre care 12 la Legea nr. 171/2010, în valoare de 57.500 lei, şi 45 la alte acte normative asociate domeniului silvic, în valoare de 24.000 lei.

De asemenea, au fost constatate 5 infracţiuni, toate la regimul silvic.

Ca urmare a acţiunilor de control, au fost confiscaţi 56,76 mc material lemnos, în valoare de 18.940 lei.

La acţiuni au participat 56 de poliţişti, 4 specialişti din cadrul Gărzii Forestiere, 2 lucrători din cadrul Direcţiei Silvice şi 7 jandarmi.

Poliţiştii suceveni atrag atenţia asupra respectării legislaţiei în domeniul silvic, acţiuni şi controale în vederea celor care comit delicte silvice urmând a fi desfăşurate şi în perioada următoare în vederea identificării şi tragerii la răspundere a celor care încalcă normele în vigoare.

„Prevenirea infracţiunilor la regimul silvic constituie o prioritate pentru poliţiştii suceveni, periodic fiind organizate acţiuni de control în teren, atât în fondul forestier, la societăţile de prelucrare, dar şi pe drumurile publice, pe rutele de transport a materialului lemnos” arată IPJ Suceava.

Totodată, se menţionează că, în ultima perioadă, persoane care manifestă spirit civic şi interes faţă de problematica mediului s-au implicat în sesizarea unor transporturi de material lemnos, în toate situaţiile poliţiştii făcând verificări conform competenţelor instituţionale şi sesizând la rândul lor celelalte entităţi cu atribuţii în domeniu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: