381 de pacienţi Covid-19 în spitalele din judeţ

În spitalele din judeţul Suceava erau internaţi, ieri, 381 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 şi 52 de pacienţi cu suspiciune de infecţie cu noul coronavirus.

În continuare, sectorul Covid al Spitalului Municipal Rădăuţi era folosit la capacitatea maximă, iar în ATI Suceava era liber un singur pat pentru pacienţii cu Covid-19.

Potrivit centralizării făcute de Prefectură, în anterioarele 24 de ore în spitalele din judeţ au fost internate 26 persoane diagnosticate cu Covid-19, iar în acelaşi interval au fost externate 32 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 557 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 203 pacienţi erau diagnosticaţi cu Covid-19, 43 se aflau în zona tampon, iar 311 aveau alte afecţiuni (non-Covid).

Dintre cei 203 pacienţi diagnosticaţi Covid-19 din SJU Suceava, 10 prezentau forme uşoare; 110 – forme medii ale bolii; 64 – forme severe; 19 – forme grave, fiind internaţi în secţia ATI (doi ventilaţi non-invaziv, iar 4 intubaţi, ventilaţi invaziv).

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea, ieri, de 325 paturi libere, dintre care 37 pentru pacienţi Covid-19, 177 în sectorul non-Covid şi 111 pentru zona tampon. La unitatea ATI era disponibil un pat pentru pacienţi Covid; erau 26 ventilatoare libere, dintre care 14 pentru pacienţii Covid-19 şi 12 pentru pacienţii non-Covid.

La Spitalul Municipal Rădăuţi erau internaţi 95 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (6 cu forme uşoare, 75 prezentând forme medii, 12 forme grave şi 2 pacienţi în stare critică), două persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, nemaifiind niciun loc liber în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid erau internați 2 pacienţi, nemaifiind niciun loc disponibil.

La Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc – 15 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19, 13 cu forme medii şi 2 cu forme grave, plus 4 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 20 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Municipal Vatra Dornei – 19 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (12 forme medii şi 7 cu forme grave) şi 3 persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus, fiind libere 8 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul Orăşenesc Gura Humorului – 25 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (12 cu forme uşoare şi 13 prezentând forme medii), fiind libere 16 locuri în sectorul Covid.

La Spitalul de Boli Cronice Siret – 24 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 (17 cu forme uşoare şi 7 persoane cu formă medie), fiind liber un loc în sectorul Covid.

 La nivelul judeţului erau disponibile 82 de locuri libere Covid-19 şi 135 locuri pentru zona tampon.

Potrivit datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică Suceava, până duminică, în judeţ au fost declarate vindecate de Covid-19 14.983 de persoane. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: