După un accident în urma căruia un bărbat a murit

Un tânăr din Ostra a încercat să-şi acopere urmele

Un tânăr de 21 de ani din Ostra, Liviu Laurenţiu P., a fost reţinut după ce a accidentat grav un bărbat, Marcel R., de 50 de ani, care la două zile după accident a murit.

Situaţia a fost descoperită de poliţişti, care au verificat modul în care a murit bărbatul.

Potrivit cercetărilor, în seara de 5 ianuarie, în jurul orei 19.30, tânărul conducea o autoutilitară pe DJ 177A, în interiorul localităţii Ostra, dinspre Frasin către Broşteni. Din cauza conducerii imprudente, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de trafic pe timp de noapte şi în condiţii de drum în curbă la stânga, l-a acroşat lateral cu partea dreaptă a autoutilitarei pe bărbatul de 50 de ani, care se deplasa sinuos pe marginea părţii carosabile în aceeaşi direcţie, proiectându-l pe acostamentul din partea dreaptă, lângă parapetul de protecţie din beton.

După producerea impactului, tânărul a oprit autovehiculul, a coborât şi s-a îndreptat către bărbat, luând decizia să şteargă urmele accidentului rutier şi să părăsească locul faptei. El a urcat rănitul în autoutilitară şi l-a transportat la domiciliu, unde l-a lăsat fără nicio supraveghere şi fără a solicita deplasarea unui echipaj medical pentru a-i acorda îngrijirile medicale necesare, precum şi fără a sesiza evenimentul în cauză organelor de poliţie.

Din momentul producerii accidentului rutier şi până la data de 7 ianuarie nu s-a interesat de starea rănitului.

La 7 ianuarie, tânărul a telefonat unui vecin al rănitului şi l-a trimis, sub un pretext fals, la locuinţa acestuia, astfel aflând că bărbatul a murit. Mai mult, el nu a spus condiţiile care au dus la deces, lăsând rudele bărbatului să înceapă procedurile de înmormântare. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: