În 2021

Primăria Suceava derulează proiecte europene în valoare de 200 de milioane de lei

> „Bugetul anului 2021 va fi al dezvoltării” susţine primarul Ion Lungu, accentuând că aproximativ 50% din buget va avea această destinaţie > Austeritatea se va instala pe partea de funcţionare, respectiv la  cheltuielile cu salariile, precum şi la cele cu bunurile şi serviciile 

Specialiştii Primăriei Municipiului Suceava lucrează la fundamentarea bugetului de venituri şi cheltuieli pentru anul 2021. În acest context, Ion Lungu, şeful executivului municipal, susţine că acesta va fi unul al austerităţii în ceea ce priveşte cheltuielile de funcţionare şi cele de personal. Nu acelaşi lucru se va întâmpla, însă, cu cheltuielile de dezvoltare, edilul-şef subliniind că există foarte multe proiecte europene în derulare, iar ponderea valorii acestora, alături de cele cu finanţare proprie, se ridică la jumătate din totalul bugetului.

Între proiectele cu finanţare europeană, totalizând 201 de milioane de lei, Ion Lungu a enumerat finalizarea proiectelor „Sistem integrat de transport ecologic” în valoare de circa 54,72 de milioane de lei; achiziţionarea a 15 autobuze prin Ministerul Dezvoltării Regionale – 50,42 milioane de lei; reabilitarea Curţii Domneşti – 23,79 de milioane de lei; achiziţionarea de echipamente informatice pentru şcoala online – 16,83 milioane de lei; amenajarea zonei de agrement „Parc – Şipote” – 13,99 de milioane de lei; amenajarea zonei de agrement de pe malul râului Suceava – 8,48 de milioane de lei. La acestea se adaugă modernizarea Stadionului Iţcani – 8,18 milioane de lei; reabilitarea Colegiului Tehnic Alimentar – 5,26 de milioane de lei;  reabilitarea Colegiului Tehnic „Petru Muşat” – 5 milioane de lei; Centrul multifuncţional Iţcani – 4,6 milioane de lei;    reabilitarea Colegiului Naţional „Petru Rareş” – 4,97 de milioane de lei; reabilitarea grădiniţei din centrul municipiului – 2,84 de milioane de lei; proiectul „APLICAT” pentru digitalizarea serviciilor Primăriei – în valoare de 1,98 de milioane de lei.

„Adăugând şi celelalte investiţii din fonduri proprii, la care suntem în curs de fundamentare, cheltuielile pentru dezvoltare vor fi de aproximativ 50% din bugetul anului 2021. Deci, fără doar şi poate, bugetul anului 2021 va fi un buget al dezvoltării”  a punctat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: