Liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, cere guvernanţilor să respecte decizia CCR şi să majoreze pensiile cu 40%

Preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a transmis, ieri, că decizia de miercuri a CCR, care a declarat constituţională majorarea cu 40% a pensiilor, arată că, deşi PSD nu e la guvernare, poate lupta cu mijloace democratice pentru a apăra interesele alegătorilor săi.

„Acum este clar pentru oricine că legile făcute de PSD au fost în litera şi spiritul Constituţiei şi că actualul guvern este obligat să asigure românilor drepturile dobândite prin lege” a precizat Ioan Stan.

El a arătat că PSD cere preşedintelui Iohannis să respecte decizia Curţii Constituţionale şi să promulge legea care prevede majorarea punctului de pensie cu 40%.

„Avem convingerea că  dacă există bună-credinţă se pot reaşeza priorităţile guvernării astfel încât să fie identificate ori generate resurse bugetare pentru a susţine această majorare” a declarat Ioan Stan.

Potrivit acestuia, PSD a dovedit că se poate în timpul guvernării sale şi are soluţiile necesare şi acum, atât pentru majorarea pensiilor, cât şi a alocaţiilor şi a salariilor bugetarilor.

„Dacă această Alianţă a Ţeparilor nu este în stare să găsească soluţii, le poate copia pur şi simplu de la PSD, care va prezenta săptămâna aceasta o proiecţie de buget pentru 2021 ce ia în calcul aceiaşi indicatori macroeconomici anunţaţi de Guvernul Cîţu, dar în care sunt stabilite sursele de finanţare pentru a se acoperi toate majorările de salarii, de pensii şi de alocaţii prevăzute de legile în vigoare” a mai spus Ioan Stan.

El constată că guvernele de dreapta din ultima perioadă au dovedit că nu au viziune, nu au soluţii, nu ştiu să facă politici publice, ci doar să taie, prin încălcarea legii.

„Se pare că nici acum cei de la PNL şi USR nu au înţeles că datoria guvernului este aceea de a identifica şi pune în practică soluţii şi politici economice care să ducă la creşterea încasărilor la bugetul de stat, din care să fie plătite pensii, salarii, toată ziua de lipsa banilor” a spus Ioan Stan.

Totodată, el consideră că preşedintele Klaus Iohannis şi „Guvernul Ţeparilor” se încăpăţânează să refuze orice idee, orice sugestie venită de la opoziţie care vizează păstrarea puterii de cumpărare şi creşterea veniturilor românilor.

„Şi o fac sfidător, ignorând protestele angajaţilor din sănătate, din poliţie şi protestele organizate de federaţiile sindicale ale bugetarilor, proteste cărora Iohannis le răspunde c-o absolută aroganţă prezidenţială. Cică: «asta e!». De atât este în stare Preşedintele României atunci când românii îi cer să le respecte drepturile dobândite prin lege. Să le răspundă: «asta e!». Şi tot «asta e!» zice şi Guvernul Cîţu ridicând din umeri a nepăsare şi neputinţă în faţa nevoilor reale ale românilor. Trist şi ruşinos!” a conchis senatorul PSD Ioan Stan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: