Cu ocazia Zilei Culturii Naţionale

Expoziţia de carte „Manuscrisele eminesciene”

Expoziţia de carte „Manuscrisele eminesciene”, organizată de Biblioteca Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava,  va fi deschisă vineri, 15 ianuarie,  în holul central al corpului E, cu ocazia Zilei Culturii Naţionale.

USV a informat că în cadrul evenimentului vor fi expuse, pentru prima dată la Suceava, 37 de volume care conţin 47 de caiete manuscrise eminesciene (ediţia facsimilată), împreună cu 20 de CD-uri.

„Reamintim că fondul de carte al Bibliotecii USV s-a îmbogăţit, la iniţiativa prof. univ. dr. Mircea A. Diaconu, cu această donaţie din partea Bibliotecii Academiei Române, la începutul acestui an universitar” se arată în comunicatul universităţii.

Expoziţia mai conţine o serie de lucrări din opera eminesciană menite „să prezinte publicului universalitatea Poetului, menţionând aici traduceri din poezia lui Eminescu în limbile germană, franceză, engleză, rusă, spaniolă, latină şi arabă, aflate în colecţiile speciale ale Bibliotecii USV”.

Pe tot parcursul expoziţiei, care va fi organizată în intervalul orar 10 – 16, se vor derula imagini de la primirea acestei donaţii în Biblioteca USV, iar prof. univ. dr. Mircea A. Diaconu va vorbi despre importanţa manuscriselor eminesciene pentru cultura română.

Expoziţia este realizată de bibliotecar Despina Doina Rotaru. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: