Din biserica de la Brodina de Sus s-a ales scrumul

Biserica cu hramul „Sf. Arh. Mihail şi Gavriil” din Brodina de Sus, comuna Izvoarele Sucevei, a ars în totalitate miercuri seara. Pompierii au acţionat timp de 6 ore pentru lichidarea incendiului.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, lt. Alin Găleată, pompierii militari ai subunităţilor din Vicovu de Sus, Rădăuţi şi Câmpulung Moldovenesc, împreună cu lucrătorii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă Vicovu de Sus, Straja şi Brodina, au intervenit cu 10 autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD pentru localizarea şi lichidarea incendiului care a fost anunţat în jurul orei 18.

La sosirea echipajelor de intervenţie, biserica ardea generalizat. Flăcările se propagau şi la clădirea clopotniţei, aflată în imediata apropiere.

Incendiul a fost lichidat la ora 0.10. Aşezământul de cult, construit din lemn, cu învelitoare din tablă, a ars în totalitate, împreună cu bunurile din interior (obiecte de cult, cărţi, veşminte preoţeşti, elemente de mobilier ş.a.). Au mai ars clădirea clopotniţei, din lemn, cu învelitoare din tablă, obiecte de mobilier şi alte bunuri din interior. S-au degradat clopotele, învelitoarea din tablă, elemente de tâmplărie, precum şi camera centralei şi centrala termică din interior.

Potrivit lui Alin Găleată, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jarul sau scânteile provenite din sistemul de încălzire, respectiv centrală termică pe lemne.

Nu s-au înregistrat victime omeneşti. Pompierii au reuşit să salveze structura de rezistenţă a clădirii clopotniţei. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: