Klaus Iohannis:

Din 8 februarie majoritatea şcolilor se deschid. Elevii se întorc la şcoală

Elevii se întorc la şcoală, din 8 februarie, a anunţat, ieri, preşedintele Klaus Iohannis, acesta precizând că majoritatea şcolilor se vor deschide. Decizia a fost luată după discuţiile cu ministrul Sănătăţii, ministrul Educaţiei, dr. Raed Arafat şi dr. Adriana Pistol.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, la finalul discuţiilor avute cu ministrul Sănătăţii şi ministrul Educaţiei, că s-a ajuns la o decizie în unanimitate.

„Începând cu semestrul 2, adică după vacanţa de o săptămână care urmează la începutul lui februarie, deci din 8 februarie, când începe semestrul 2, majoritatea şcolilor se vor redeschide, asta, evident, în condiţiile în care pandemia evoluează aproximativ la fel cum a avut evoluţia în ultimele săptămâni”, a spus preşedintele Klaus Iohannis.

Revenirea elevilor şi preşcolarilor va ţine seama de rata de infectare din localitate.

„Majoritatea şcolilor se redeschid. Elevii se întorc la şcoală. Se revine, practic, la sistemul descentralizat care ţine cont de evoluţia pandemiei din fiecare localitate. În acest fel, în semestrul 2, în localităţile care se încadrează în aşa-numitul scenariu verde – cu relativ puţine cazuri – toate şcolile se redeschid fizic, copiii merg la şcoală. În localităţile care se încadrează în scenariul galben – adică sunt ceva mai multe cazuri de infectare – lucrurile se schimbă, în sensul că merg în continuare la şcoală şi la grădiniţă copiii de grădiniţă, copiii din ciclul primar, elevii din clasele I -IV şi copiii din clasele terminale a VIII-a şi a XII-a. În cazul în care localitatea intră în scenariul roşu, continuă pentru un timp să meargă la şcoală cei de la grădiniţă şi de la ciclul primar, dar ceilalţi nu mai merg la şcoală. Atunci când se ajunge rata de infectare peste 6, localitate se carantinează şi toată lumea merge în online”, a explicat preşedintele Klaus Iohannis.

Decizia privind revenirea studenţilor la cursuri va fi luată la nivelul fiecărei universităţi

Decizia de a readuce studenţii la cursuri, fizic, aparţine fiecărei universităţi în parte, a afirmat preşedintele Klaus Iohannis. „Având în vedere că fiecare universitate are specificul ei, decizia va fi luată la nivelul fiecărei universităţi, având în vedere autonomia universitară, însă, evident, dumnealor sunt liberi să se alinieze la scenariul după care funcţionează şi preuniversitarul”, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: