Angajaţii din Prefectura Suceava primesc spor Covid de 30%

> Potrivit prefectului, angajaţii merită acest spor, mai ales că „nivelul de salarizare este scăzut”

Prefectul Alexandru Moldovan a declarat, miercuri, că toţi angajaţii din Prefectura Suceava primesc un spor Covid de 30%, potrivit prevederilor unei ordonanţe de urgenţă din vara anului trecut. El a spus că a acordat acest sport etapizat.

„În baza propunerilor primite de la şefii de serviciu, în funcţie de personalul care a fost implicat în activităţi care au presupus interacţiunea sau chestiuni legate în contextul pandemic, am acordat acest spor. La început au fost mai puţini, dar în momentul de faţă am acordat sporul la toţi angajaţii” a spus prefectul.

El a justificat acordarea sporului în contextul în care angajaţii Prefecturii au fost implicaţi atât în activităţile ce au presupus, în luna august-septembrie, organizarea alegerilor locale şi apoi parlamentare, dar au fost implicaţi şi în activităţi ce au presupus deplasarea, inclusiv în weekend, în echipe mixte de verificare a unor calamităţi. Mai mult, prefectul a spus că au fost date prefecturilor chestiuni suplimentare de rezolvat, cum ar fi POAD, ce au presupus deplasarea angajaţilor.

„Am considerat că este oportun având în vedere că şi nivelul de salarizare este scăzut la nivelul Instituţiei Prefectului şi am acordat acest spor. Toţi cei care au primit acest spor l-au primit meritat” a declarat Moldovan.

El a estimat că este vorba despre 30 de angajaţi, pentru că din cei 41 de angajaţi, prefectul şi subprefecţii nu primesc sporul, unele posturi nu sunt acoperite, iar câţiva angajaţi sunt în concedii medicale. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: