Amendat cu 500 de lei

> Este vorba despre un tânăr care spune că măsurile de prevenire ale epidemiei de Covid-19 sunt neconstituţionale, iar masca de protecţie nu-l apără de boală

Un tânăr din Şcheia a fost reclamat că nu vrea să poarte masca de protecţie în sediul din Suceava al unei companii de internet şi televiziune. El le-a spus poliţiştilor că masca nu-l apără de Covid-19 şi că regulile impuse sunt neconstituţionale. În consecinţă, a fost amendat cu 500 de lei.

În cursul zilei de miercuri, un angajat al unei companii de internet şi televiziune a reclamat prin 112 că un client refuză să poarte mască de protecţie în incinta punctului de lucru.

Poliţiştii care au verificat sesizarea au constatat că un tânăr de 27 de ani a mers la punctul de lucru al firmei respective, pe Calea Obcinilor, pentru a rezilia un contract. El a intrat fără a purta mască  de protecţie.

Fiind rugat în repetate rânduri de lucrătorii firmei să-şi pună mască de protecţie, acesta a refuzat, motiv pentru care a fost reclamat prin 112.

La sosirea poliţiştilor, tânărul din Şcheia  a declarat verbal că nu doreşte să poarte mască de protecţie întrucât consideră că aceasta nu-l poate proteja de Covid-19. Şi că nu respectă legislaţia în vigoare privind măsurile de prevenire şi combatere a acesteia, deoarece o consideră neconstituţională.

Poliţiştii l-au amendat contravenţional cu 500 lei amendă conform art. 65, lit. h din Legea 55/2020 rap. la art. 1 din Anexa 2 la HG 3/2021 şi îndrumat să respecte legislaţia în vigoare. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: