Transportul metropolitan în ZUF Suceava, principalul proiect asupra căruia primarii au convenit să-şi concentreze eforturile

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat că a avut, ieri, prima întâlnire a Zonei Urbane Funcţionale (ZUF) Suceava, din care fac parte, pe lângă municipiul Suceava, oraşul Salcea, comunele Şcheia, Moara, Ipoteşti, Bosanci, Adâncata, Mitocu Dragomirnei şi Pătrăuţi.

El a spus că la întâlnire a fost prezent primarul din Şcheia, însoţit de doi consilieri locali, ei asigurându-l că vor să facă parte din ZUF Suceava după ce comuna Şcheia a respins apartenenţa la asociaţia de tip metropolitan Suceava.

Lungu le-a prezentat primarilor din ZUF Suceava ce ar urma să fie realizat prin acest sistem de organizare teritorială şi s-a convenit, în principiu, să se concentreze pe proiectul de transport metropolitan.

„La următoarea discuţie cu reprezentanţii Băncii Mondiale, care lucrează la întocmirea strategiei integrate de dezvoltare urbană, în sistem de videoconferinţă, voi invita să participe şi primarii din localităţile menţionate mai sus” a spus Lungu.

El a mai declarat că îşi doreşte ca până la 30 iunie să fie finalizată strategia integrată de dezvoltare urbană a ZUF realizată în jurul municipiului Suceava, care să fie baza pentru atragerea de fonduri europene pe proiecte comune. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: